Philippine Airlines naar Manilla via Seattle

Philippine Airlines (PAL) zal vanaf 2 oktober 2024 non-stopvluchten lanceren tussen zijn basis in Manilla en Seattle.

PAL zal de eerste luchtvaartmaatschappij zijn die de Filippijnen en de Amerikaanse Pacific Northwest-regio met elkaar verbindt.

In 2023 bezochten ruim 900.000 Amerikanen de Filippijnen, waardoor de VS de op een na grootste bron van inkomende toeristen van het land zijn. De Filippijnse nationale luchtvaartmaatschappij zal ook het groeiende aantal Filippino’s bedienen die familie en vrienden bezoeken in Washington en Oregon, waar meer dan 240.000 Filippijnse Amerikanen wonen.

De PAL-dienst Manilla-Seattle zal in eerste instantie drie keer per week rijden: op woensdag, vrijdag en zondag.

De luchtvaartmaatschappij zal een Boeing 777-300ER-vliegtuig inzetten op de Seattle-route, waarvan 42 in de 2-3-2 lie-flat business class en 328 in de 3-4-3 economy class.

PAL heeft onlangs een extra 777-300ER-vliegtuig aangeschaft als eerste stap in de richting van de vernieuwing van zijn langeafstandsvloot. De levering van negen nieuwe Airbus A350-1000’s staat gepland voor het vierde kwartaal van 2025.

Seattle wordt de achtste bestemming van PAL in Noord-Amerika. De nationale luchtvaartmaatschappij voert al 46 wekelijkse vluchten uit naar San Francisco, Los Angeles, Vancouver, New York, Toronto, Honolulu en Guam.

“Philippine Airlines zegt graag: ‘Mabuhay, Seattle!’ We zijn er trots op Seattle te verwelkomen in ons groeiende Amerikaanse routenetwerk”, aldus PAL-president en Chief Operating Officer, kapitein Stanley Ng.

“Onze vluchten Manilla-Seattle-Manila bieden ons een waardevolle kans om ons prachtige eilandland te promoten als een bloeiende toeristische en zakelijke bestemming voor Amerikaanse reizigers. We kijken er ook naar uit om Filippino’s te dienen die hopen zich te herenigen met familieleden of nieuwe reisavonturen te beleven in de levendige Amerikaanse Pacific Northwest.”

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Singapore Airlines vliegt weer op Brussel

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava

Terug naar de toekomst in Ahoy

Star Clippers zet zeil naar Corsica

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities