Overname WOW door Icelandair gaat niet door

De eerder bekend gemaakte plannen voor een overname van WOW Air door Icelandair Group zijn van de baan. Bogi Nils Bogason, interim president & CEO van Icelandair Group: ‘De geplande overname van Icelandair Group of Wow air zal niet doorgaan.’ De partijen kwamen er samen niet uit.

Icelandair Group kondigde de intentie aan om WOW Air uit te kopen, maar die aankoop was afhankelijk van de goedkeuring van aandeelhouders van Icelandair en de IJslandse mededingingsautoriteit. Die gooit nu mede roet in het eten. WOW Air verkeert in financiële tegenwind en heeft eerder vier vliegtuigen uit de roulatie moeten halen. De airline gaat vooralsnog gewoon op eigen benen weer verder.

Maar ook Icelandair is genoodzaakt haar ambities bij te stellen. Een overname leek dan ook ideaal.Maar nu stelt Icelandair dat de voorwaarden voor de aankoop van het aandeel “onwaarschijnlijk” zijn.

‘Deze conclusie is zeker teleurstellend,’ aldus Bogi Nils Bogason, in een verklaring. “We willen het management van WOW Air bedanken voor een goede samenwerking in het project gedurende de afgelopen weken. Al onze wensen gaan uit naar de eigenaren en het personeel van de WOW Air.”

Skúli Mogensen, CEO en oprichter van WOW Air, stelde dat vanaf het begin duidelijk was dat de fusie ambitieus was. “Wij danken het management van Icelandair Group voor hun medewerking aan dit uitdagende project en wensen het management en de medewerkers van Icelandair Group het allerbeste.”

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Business Traveller in de prijzen bij BJTA's

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring