Berlin Brandenburg Airport “Willy Brandt” (BER), genoemd naar de voormalige West-Berlijnse burgemeester en West-Duitse kanselier Willy Brandt, opende haar deuren op 31 oktober. Na Austrian, Lufthansa en Swiss ruilt ook Brussels Airlines Berlin Tegel (TXL) in voor de nieuwe luchthaven van Berlijn (BER).

Terwijl de vraag naar point-to-point vluchten momenteel op een laag niveau ligt als gevolg van de voortdurend veranderende reisbeperkingen en quarantainevoorschriften, zijn de vluchten van en naar Afrika stabieler. Daarom blijven feeder vluchten, zoals die van en naar Berlijn, een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij. Brussels Airlines zal deze winter Brussels Airport drie tot vijf keer per week met Berlin Brandenburg Airport verbinden. Op die manier biedt de maatschappij een interessant schema voor point-to-point reizigers en aantrekkelijke verbindingen met onder andere Accra (Ghana), Entebbe (Oeganda), Banjul (Gambia) en Dakar (Senegal).

 

Een centraal georganiseerde veiligheidscontrolepost met moderne technologieën en ruimere terminals moeten voor een vlotte ervaring zorgen op de nieuwe Brandenburg Airport. Een hoogtepunt is de 694 vierkante meter grote Lufthansa Lounge, gelegen in het noordelijke deel van de Main Pier en met een exclusief uitzicht op de Berlijnse skyline. Passagiers die met Lufthansa Group Airlines met Business Class Ticket, Frequent Traveller, Senator, of Star Alliance Gold Status reizen, kunnen voor hun vlucht in de aparte Senator- en Businessruimtes van de Lufthansa Lounge ontspannen, zich opfrissen of in alle rust werken.

 

Brussels Airlines vliegt naar twee bestemmingen in Duitsland: Berlijn en Hamburg.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.