Icelandair

Het massaontslag van cabinepersoneel van Icelandair is van de baan. De airline heeft last minute een overeenkomst gesloten met de vakbond van cabinepersoneel.

Dat meldt het Belgische Aviation24.be.

Icelandair lanceerde afgelopen vrijdag een ingrijpend plan om zijn cabinepersoneel te ontslaan, omdat de onderhandelingen over nieuwe arbeidsvoorwaarden op niets waren uitgelopen.

In plaats daarvan wilde de airline de zorg voor passagiers overlaten aan piloten. Volgens de airline is de service aan boord momenteel toch al tot een minimum teruggebracht vanwege het coronavirus, zodat de piloten maar weinig training nodig hadden. Het plan zou maandag al van kracht worden.

De nieuwe manier van werken zou betekenen dat piloten een cursus in veiligheidsprocedures hadden moeten volgen en hiervoor een certificaat volgens Europees recht zouden moeten behalen.
Icelandair verklaarde dat het slechts tijdelijk piloten voor het werk wilde inzetten, terwijl het ondertussen naar nieuwe medewerkers voor de cabin crew op zoek ging.

In de nacht van zaterdag op zondag bereikte Icelandair overeenstemming met de Cabin Crew Association van IJsland. De afgesproken arbeidsvoorwaarden zijn geldig tot eind september 2025. (Foto Shutterstock)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.