Norwegian Pearl gaat vanaf Amsterdam varen

Met de komst van de Norwegian Pearl beschikt de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line voor het eerst over zes schepen in Europa. De Norwegian Pearl, met een capaciteit van circa 2.400 passagiers, komt op 11 mei naar Amsterdam. Met deze stad als thuisbasis maakt het schip cruises naar de Middellandse Zee, de Baltische Staten en Groot-Brittannië.

De Norwegian Pearl beschikt over een bowlingbaan, 15 bars en lounges, een casino, spa en ruime villa’s. Deze voorzieningen maken van het schip, in de Jewel Class, een bestemming op zich, zegt de rederij.
Daarnaast heeft het schip 16 dinergelegenheden. Alle restaurants bieden ‘Freestyle Cruise dining’ met open zitplaatsen, zonder vaste dinertijden. Het aanbod varieert van Frans en Italiaans tot Braziliaans en Aziatisch.
Behalve vertrekhaven is Amsterdam ook een strategische afvaart- en aankomsthaven voor internationale gasten. Hiermee worden Amsterdam en de Nederlandse passagier een belangrijke markt voor NCL.

Norwegian Cruise Line heeft komend jaar weer themacruises. Zo zijn er twee cruises die in het teken staan van de rockartiest Jon Bon Jovi. De twee schepen met dit thema zijn de Norwegian Jade, dat van 12 tot en met 16 april 2019 van Miami naar Nassau op de Bahama’s vaart, en Norwegian Pearl, dat van 26 tot en met 30 augustus van Barcelona naar Palma in Mallorca vaart.

Nieuw
NCL lanceert eind dit jaar een nieuw schip, de Norwegian Encore, die plaats biedt aan maximaal 4.000 passagiers. Het schip, de laatste toevoeging aan de Breakaway-Plus-klasse, is op dit moment in aanbouw bij Meyer Werft in Papenburg, Duitsland.
De Norwegian Encore krijgt een kartbaan van twee verdiepingen, met een lengte van circa 350 meter. Het schip krijgt ook het Galaxy Pavilion, een grote indoor virtual reality-ruimte. Daarnaast komt er een Aqua Park met waterglijbanen.
De Norwegian Encore vertrekt tussen 17 november 2019 en 12 april 2020 elke zondag vanuit cruisehoofdstad Miami voor zevendaagse reizen naar de oostelijke Caraïbische eilanden.
Norwegian Cruise Line is bekend om zijn ‘freestyle cruising’. Dit is een niet-zo-traditioneel cruiseconcept, zonder vaste dresscodes, dinertijden of tafelschikking.

Foto: De Norwegian Pearl (foto: NCL).

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

'Duurzaamheidsbesef groeit onder zakenreizigers'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...