Eind 2019 opent NOVUM Hospitality alweer haar tweede niu hotel in Nederland. Ditmaal in de hoofdstad Amsterdam.

In de Entrepothaven bij Cruquiuseiland opent het hotel haar deuren. Het hotel richt zich op de millennial en vindt aansluiting bij de levensstijl van de hedendaagse samenleving. De drie torens die een prachtig uitzicht hebben op het water geven de maritieme sfeer van het hotel perfect weer. De 245 kamers bieden een ideale plek voor zowel business als leisure hotelgasten. Met de gunstige ligging ten opzichte van Schiphol en gemakkelijke bereikbaarheid vanaf Amsterdam CS is niu Fender een goede uitvalbasis voor zowel gasten uit binnen- en buitenland. Naast plek voor 200 boten in de haven is er door de grote parkeergarage voldoende parkeergelegenheid. Het hotel past in het viersterren genre.

Neighbourhood-concept: Harbour
In elk niu hotel spelen de locatie en directe omgeving een belangrijke rol. niu in Amsterdam heet niu Fender en dankt deze naam aan het stootkussen dat in havens gebruikt wordt. De architecten van Mulderblauw hebben zich hierdoor en door andere maritieme invloeden laten inspireren, dat merk je vanaf het moment dat je het hotel binnenstapt. Ook typische elementen van onze hoofdstad zien we terug in het hotel; industrieel design, lokale kleuren en stedelijke ontwerpen.

Locatie
niu Fender bevindt zich aan de Cruquiusweg in het Oostelijk Havengebied naast het populaire The Harbour Club. De goed bereikbare locatie ligt op minder dan 5km van Amsterdam Centraal Station en op nog geen half uur rijden van Schiphol Airport. Vanaf de afrit Zeeburg op de A10 is de automobilist in minder dan 10 minuten bij het hotel. Verder is het centrum van Amsterdam gemakkelijk te bereiken.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.