NIO presenteert nieuwe EL8

Met de EL8 heeft NIO een compleet nieuw ontwikkelde luxe SUV met zes zitplaatsen onthuld. De slimme, veilige en duurzame EL8 wordt in Europa geleverd in Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden en in Noorwegen, waar de vorige generatie de introductie van het merk NIO in Europa inluidde.

Uitnodigende, luxueuze ambiance

Met een lengte van 5.099 mm, een hoogte van 1.750 mm, een breedte van 2.199 mm en een grote wielbasis van 3.070 mm biedt de EL8 royaal plaats aan zes personen om comfortabel te reizen. Er zijn twee uitvoeringen leverbaar, elk met een eigen indeling voor de tweede zitrij. De eerste heeft een doorgang tussen de 14-voudig verstelbare individuele stoelen en een brede armsteun. De Executive-uitvoering heeft een slimme koelkast en een middenconsole tussen de 12-voudig verstelbare Ottoman-stoelen op de tweede zitrij. In lijn met het thema van ultieme luxe biedt de Executive-uitvoering standaard een Hot Stone Massage-functie op de eerste en tweede zitrij.

Het intelligente vierwielaandrijvingssysteem van de EL8 maakt gebruik van een permanente magneet SiC-motor met een vermogen van 180 kW en een inductiemotor met een vermogen van 300 kW. Ook beschikt het model over de eerste dubbele driefasige topologieomvormer ter wereld om de prestaties en de betrouwbaarheid te verbeteren. Het koppel bedraagt 850 Nm, de acceleratie van 100 km/u verloopt in slechts 4,1 seconden. De verwisselbare Long Range-batterij (100 kWh) biedt een actieradius van 510 km volgens de WLTP-cyclus. Er is ook een Standard Range-batterij (75 kWh) verkrijgbaar.

Slimme veiligheidsfeatures

Het wereldwijde engineeringteam van NIO heeft vanaf de start van het ontwikkelingsproces van de EL8 prioriteit gegeven aan de actieve en passieve veiligheid. Een groot deel van de ontwikkeling vond plaats in de engineering-faciliteit van NIO in Oxford, in het Verenigd Koninkrijk. De carrosserie van de EL8 bestaat voor 90 procent uit een aluminiumlegering en is voorzien van kreukelzones voor en achter die 72 procent van de breedte van het voertuig beslaan, voor een effectieve afvoer van de energie die vrijkomt bij een aanrijding. In totaal bieden 24 veiligheidsvoorzieningen en rijhulpsystemen een geruststellende bescherming van de inzittenden en andere weggebruikers.

 

Daarnaast is er het Smart Safety System – een primeur bij NIO. Afhankelijk van de positie van de inzittenden en de ernst van de botsing past het Smart Safety System de timing van de airbag en de maximale spankracht van de veiligheidsgordel aan om de inzittenden beter te beschermen. Dit systeem wordt aangevuld met zeven airbags, waaronder een 2.800 mm lange gordijnairbag aan de zijkanten van het interieur dat ook de inzittenden achterin beschermt. De EL8 heeft ook een airbag tussen de voorstoelen. NIO is het enige merk dat dit standaard aanbiedt in het volledige Europese modellengamma. De robuuste batterij van de EL8 is getest op temperaturen tot 590°C gedurende 130 seconden, een valtest vanaf een hoogte van één meter en het eventueel binnendringen van water tijdens onderdompeling in zout water.

 

De EL8 staat standaard op 20 inch velgen en 21 en 22 inch exemplaren zijn tegen meerprijs verkrijgbaar. Het remsysteem van de EL8 is voorzien van remklauwen met zes zuigers voor en het Intelligent Park Brake-systeem (IPB) van Bosch voor een extra nauwkeurige controle. Het systeem genereert een maximale remkracht binnen slechts 150 milliseconden. De reactietijden van het traction control-systeem zijn ook verder verbeterd en teruggebracht van 100 naar 10 milliseconden.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

GBTA: Uitgaven voor zakenreizen bereiken record in 2024, meer dan $2 biljoen in 2028

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend