Nieuwste dreamliner Singapore Airlines op Osaka

Vandaag heeft Singapore Airlines (SIA) aangekondigd dat Osaka de eerste bestemming zal zijn waarop de gloednieuwe Boeing 787-10 wordt ingezet. De eerste vlucht zal naar verwachting begin mei 2018 zijn.

SIA is ’s werelds eerste luchtvaartmaatschappij die de Boeing 787-10 in gebruik neemt. In totaal heeft SIA 49 Boeing 787-10 toestellen besteld en het eerste toestel wordt in maart 2018 afgeleverd vanuit Boeing’s productie faciliteit in North Charleston, South Carolina.

Voorafgaand aan de introductie van reguliere vluchten naar Osaka worden de Boeing 787-10 toestellen op geselecteerde vluchten naar Bangkok en Kuala Lumpur ingezet voor trainingsdoeleinden.

SIA zal op de Boeing 787-10 ook haar langverwachte nieuwe regionale cabineproducten introduceren. Het toestel gaat over twee reisklasses beschikken met in totaal 337 stoelen aan boord, waarvan 36 stoel- en in Business Class en 301 stoelen in Economy Class. Meer details zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

“We zijn vereerd de eerste te zijn die met de zeer geavanceerde Boeing 787-10 gaan vliegen. Het toes- tel vormt een belangrijk onderdeel van de algehele groeistrategie van SIA en stelt ons in staat om ons netwerk en activiteiten verder uit te breiden”, aldus de heer Tan Kai Ping, Senior Vice President Marketing Planning van Singapore Airlines.

“De introductie van onze nieuwe regionale cabineproducten op de Boeing 787-10 maakt deel uit van onze doelstelling tot continue product innovatie en leiderschap om de exclusieve reiservaring van onze passagiers verder te verhogen.”

Met een lengte van 68 meter is de Boeing 787-10 de langste variant van Boeing’s Dreamliner toestellen, die zijn gebouwd met technologisch geavanceerde lichtgewicht composietmaterialen.

Naast de order van 49 Boeing 787-10 toestellen, heeft SIA tevens 20 Boeing 777-9 toestellen besteld die in het financiële jaar 2021/2022 worden afgeleverd.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

De nieuwe Business Traveller is uit!

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Heineken Experience weer feestelijk open

Cadeautip: Courvoisier VSOP

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites