‘Nieuwe naam Turkish Airlines: Türkiye Hava Yolları’

Turkish Airlines gaat, naar alle waarschijnlijkheid haar naam veranderen, in navolging van de wijziging van de internationale wijziging van de wijze van het land. ‘Er is geen Turkije meer, er is Türkiye. Van nu af aan schrijven we Türkiye Hava Yolları, in plaats van Turkish Airlines op de romp van onze vliegtuigen,” aldus president Recep Tayyip Erdoğan deze week. Het is een letterlijke vertaling: ‘Hava Yolları’ is de Turkse term voor luchtvaartmaatschappijen.

De Turkse regering bezit een belang van 49% in de luchtvaartmaatschappij. Als de Turkse luchtvaartmaatschappij inderdaad definitief van naam verandert, moeten er meer dan 300 vliegtuigen zijn die opnieuw geverfd moeten worden.

Al eerder was bekend dat met name de Engelse spelling van het land ‘Turkey’, de Turken een doorn in het oog is. Al eerder is aan de Verenigde Naties laten weten de naam van het land formeel te registreren als “Türkiye” – zoals het in het Turks wordt gespeld en uitgesproken, sinds 1923

Al vorig jaar jaar riep Erdoğan op tot het gebruik van “Türkiye” om de Turkse cultuur en waarden te waarborgen. Ook is er een toeristische campagne waarin een video toeristen toont van over de hele wereld die “Hallo Türkiye” zeggen op beroemde bestemmingen.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

De nieuwe Business Traveller is uit!

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Heineken Experience weer feestelijk open

Cadeautip: Courvoisier VSOP

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites