Panasonic kondigt de LUMIX S1H aan, een nieuwe DSLM-camera met een full-frame beeldsensor die professionele videokwaliteit combineert met de flexibiliteit van een spiegelloze camera. Zoals al eerder aangekondigd, is de LUMIX S1H ‘s werelds eerste camera die video’s vastlegt in 6K/24p*1 (beeldverhouding van 3:2), 5,9K/30p (beeldverhouding van 16:9) en 10-bits 60p 4K/C4K. *2 *3

De nieuwe 24,2-megapixel full-frame beeldsensor is compatibel met de nieuwe Dual Native ISO-technologie. In combinatie met de optimale signaalverwerking door de Venus Engine leidt dit tot een hoge gevoeligheid en minimale ruis. De LUMIX S1H biedt een dynamisch bereik van 14+ stops, net zo breed als dat van broadcastcamera’s, en V-Log/V-Gamut compatibel met de populaire colorimetrie ‘VariCam Look’. Wat de LUMIX S1H zo speciaal maakt, is de onbeperkte opnametijd in alle opnamemodi. Dit is te danken aan de unieke warmteverspreidingstechnologieën van Panasonic. Verder biedt de camera de modi HDR (High Dynamic Range) in HLG (Hybrid Log Gamma), 4:2:2 10-bits HDMI-output en Anamorphic 4:3 plus een aantal praktische tools voor het maken van films, zoals tally-lights, een wave formmonitor en een V-Log View Assist-functie.

De LUMIX S1H beschikt over een Body I.S. (Image Stabilizer) die beweging door het trillen van de handen effectief compenseert. Door de Body I.S. (5-assig) te combineren met de O.I.S. (Optical Image Stabilizer, 2-assig) in de lenzen uit de LUMIX S-serie, compenseert Dual I.S. 2 vrijwel elk type bewegingsonscherpte nog krachtiger, wat een 6,5 stops*4 langere sluitertijd mogelijk maakt. Het nieuwe vrij kantelbare scherm aan de achterkant, de Real View Finder en de status-lcd zijn groot en hebben een hoge resolutie. Ze zijn daardoor zeer duidelijk. Door het robuuste design kunnen professionele fotografen rekenen op grote betrouwbaarheid.

Op de full-frame spiegelloze systeemcamera’s uit de LUMIX S-serie is het L-Mount-systeem toegepast om gebruikers te voorzien van een gevarieerd en toekomstbestendig assortiment producten. Op dit moment zijn er meer dan 46 verwisselbare lenzen, waaronder 11 of meer LUMIX S/S PRO-lenzen, verkrijgbaar bij Panasonic, Leica Camera en Sigma of zullen dat binnenkort zijn. Daarnaast bestaan er verscheidene vattingadapters en converters die het gebruik van nog meer lenzen mogelijk maken. Met andere woorden, de L-Mount biedt een vrijwel eindeloos aantal creatieve mogelijkheden.

Panasonic richt zich al lange tijd op het ontwikkelen van professionele filmcamera’s die voldoen aan de huidige behoeften van de sector. Hierdoor kan het nu profiteren van een zeer goede reputatie op dit gebied. Daarnaast was het Panasonic die de allereerste compacte, lichtgewicht DSLM-camera ter wereld ontwikkelde en deze steeds verder heeft verbeterd. Door deze innovatieve ideeën en vergaarde kennis te combineren, kon de LUMIX GH-serie worden geïntroduceerd. Een serie gebaseerd op het concept van een digitale fotocamera die video’s vastlegt met een kwaliteit die zelfs voor een filmcamera zeer goed is. Door daaraan de mogelijkheden van de full-frame sensor toe te voegen, kan Panasonic nu met trots de LUMIX S1H introduceren als ultieme DSLM-camera die de best mogelijke prestaties levert.

Panasonic biedt nu drie innovatieve modellen in de LUMIX S-serie met full-frame DSLM-camera’s: de S1R, de S1 en de nieuwe S1H. De LUMIX S1R is ideaal voor het maken van hoge resolutie foto’s. De LUMIX S1 is een geavanceerde hybride camera voor foto’s en video’s van hoge kwaliteit en de LUMIX S1H is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor het maken van films. Met dit assortiment wil Panasonic voldoen aan de eisen van iedere imaging professional door de constante evolutie van de foto-/videocultuur in het huidige nieuwe digitale tijdperk te blijven pushen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.