Mondiaal vliegverkeer zo goed als op pre-covid niveau

De International Air Transport Association (IATA) heeft  laten weten dat de maandapril een aanhoudend sterke vraag naar passagiersvervoer vertoonde. Het totale verkeer in april 2023 steeg met 45,8% in vergelijking met april 2022. Wereldwijd bevindt het verkeer zich nu op 90,5% van het niveau van vóór Covid. Met 81,3% lag de bezettingsgraad van de industrie slechts 1,8 procentpunt onder het niveau van vóór de pandemie.

Het binnenlandse verkeer in april steeg met 42,6% in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden en is nu volledig hersteld, met een stijging van 2,9% ten opzichte van de resultaten van april 2019.

Het internationale verkeer steeg met 48,0% ten opzichte van april 2022, waarbij alle markten een gezonde groei lieten zien, waarbij luchtvaartmaatschappijen in de regio Azië-Pacific het herstel bleven leiden.

“April zette de sterke verkeerstrend voort die we in het eerste kwartaal van 2023 zagen. De afnemende inflatie en het stijgende consumentenvertrouwen in de meeste OESO-landen in combinatie met de dalende vliegtuigbrandstofprijzen wijzen op een aanhoudend sterke vraag naar vliegreizen en een matigende kostendruk”, aldus Willie Walsh, directeur-generaal van IATA.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon