Prijsvechters Spirit Airlines en Frontier Airlines hebben een definitieve fusieovereenkomst aangekondigd op grond waarvan de bedrijven zullen fuseren, waardoor Amerika’s ‘meest concurrerende ultra-low fare luchtvaartmaatschappij ontstaat’. De naam van de nieuwe airline is nog niet bekend. De nieuwe airline wil de aanval inzetten op de traditionele ‘grote vier’ uit de VS (United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines and Southwest Airline). Er is een bedrag van 6,6 miljard dollar mee gemoeid.

‘Samen verwachten Frontier en Spirit de industrie te veranderen in het voordeel van de consument, door meer ultralage tarieven te brengen voor meer reizigers op meer bestemmingen in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, inclusief grote steden en achtergestelde gemeenschappen. Het sterkere financiële profiel van het gecombineerde bedrijf zal het in staat stellen investeringen in innovatie en groei te versnellen en nog agressiever te concurreren, vooral tegen de dominante “Big Four” luchtvaartmaatschappijen, onder anderen.’

William A. Franke, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Frontier en de managing partner van Indigo Partners, de meerderheidsaandeelhouder van Frontier, merkte op dat Indigo een lange geschiedenis heeft met zowel Spirit als Frontier, en is er trots op met hen samen te werken bij het creëren van een disruptieve luchtvaartmaatschappij. “We werkten samen met de Raad van Bestuur en het senior managementteam van beide luchtvaartmaatschappijen om te komen tot een combinatie van twee complementaire bedrijven die samen Amerika’s meest concurrerende ultra-low fare luchtvaartmaatschappij zullen creëren in het voordeel van de consument.”

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Frontier om het vliegverkeer verder te democratiseren”, aldus Ted Christie, President en CEO van Spirit. “Deze transactie is gericht op het creëren van een agressieve concurrent met ultralage tarieven om onze gasten nog beter van dienst te zijn, de carrièremogelijkheden voor onze teamleden uit te breiden en de concurrentiedruk te vergroten, wat resulteert in meer consumentvriendelijke tarieven voor het vliegende publiek. We kijken ernaar uit om onze getalenteerde teams te verenigen om de luchtvaartindustrie wakker te schudden en tegelijkertijd onze toewijding aan uitstekende gastenservice voort te zetten. ”

“Samen zullen Frontier en Spirit de groenste luchtvaartmaatschappij van Amerika zijn en meer ultralage tarieven aan meer mensen op meer plaatsen leveren”, aldus Barry Biffle, President en CEO van Frontier. “Ik zou niet enthousiaster kunnen zijn voor onze teamleden, klanten, partners, de gemeenschappen die we bedienen en onze aandeelhouders.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.