Marriott International heeft plannen aangekondigd om de activiteiten in Rusland op te schorten, 25 jaar nadat de groep voor het eerst een pand in het land opende.

Marriott sloot zijn hoofdkantoor in Rusland in maart van dit jaar, op hetzelfde moment dat de opening van aankomende hotels en alle toekomstige hotelontwikkeling en investeringen in het land werden onderbroken.

Het is nu een stap verder gegaan en stelt dat “de onlangs aangekondigde beperkingen in de VS, het VK en de EU het voor Marriott onmogelijk zullen maken om hotels op de Russische markt te blijven exploiteren of franchisen”.

Er zijn geen verdere details gegeven over hoe Marriott zijn activiteiten in het land zal afbouwen – de groep heeft 22 hotels van derden die eigendom zijn van Rusland, waaronder het Moscow Marriott Grand Hotel (hierboven afgebeeld), en zei dat “het proces om het op te schorten operaties in een markt waar Marriott al 25 jaar actief is, is complex”.

Marriott heeft echter de volgende verklaring vrijgegeven:

“Terwijl we stappen ondernemen om hotelactiviteiten in Rusland op te schorten, blijven we gefocust op het zorgen voor onze in Rusland gevestigde medewerkers.’

“Sinds de oorlog begon, hebben we medewerkers in Oekraïne, Rusland en in de hele regio ondersteund, waaronder het verkrijgen van werkgelegenheid bij Marriott buiten de landen die direct door het conflict zijn getroffen.

“We hebben $ 1 miljoen aan interne noodhulpfondsen ingezet voor medewerkers en hun families om te helpen met hervestigingshulp, inclusief voedselbonnen, transporthulp, medische en juridische ondersteuning.

“Bovendien bieden meer dan 85 van onze hotels nu onderdak aan vluchtelingen uit Oekraïne in de buurlanden. We hebben meer dan $ 2,7 miljoen aan financiële steun, fondsenwerving en ondersteuning in natura op hotelniveau verstrekt, inclusief voedsel- en leveringsdonaties, aan hulporganisaties die ter plaatse actief zijn.

“Marriott is gericht op het aannemen van vluchtelingen, met meer dan 250 die al zijn aangenomen in meer dan 40 hotels in 15 Europese landen, met plannen om door te gaan. We zullen ook de donaties van Marriott Bonvoy-punten aan World Central Kitchen en UNICEF verdubbelen, tot 100 miljoen punten dit jaar, waarvan tot nu toe meer dan 50 miljoen punten zijn gedoneerd.

“We blijven ons aansluiten bij onze medewerkers en miljoenen mensen over de hele wereld in het streven naar een einde aan het huidige geweld en het begin van een pad naar vrede.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.