Maarten Stienen nieuwe Chief Operating Officer KLM

KLM benoemt Maarten Stienen met ingang van 1 september 2022 tot Chief Operating Officer (COO). Stienen werkt sinds 1998 in diverse functies bij KLM en was laatstelijk senior vice president Hub Operations.

Maarten Stienen startte als Management Trainee bij KLM. Hij bekleedde gedurende elf jaar diverse operationele functies in binnen- en buitenland zoals vicepresident Baggage and Turnaround Services, waarna hij vicepresident Industrial Relations & HR werd. Na twee jaar managing director KLM Catering Services te zijn geweest, maakte Maarten in 2020 de overstap naar Hub Operations. Zijn opvolger daar wordt later bekendgemaakt.

De Raad van Commissarissen zal tevens aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders Maarten Stienen voordragen voor benoeming in de statutaire directie van KLM. Hiertoe zal een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. De Ondernemingsraad van KLM zal om advies worden gevraagd over deze voordracht.

‘Ik ben blij dat we intern een uitstekende kandidaat hebben weten te vinden voor de functie van COO. Maarten Stienen heeft veel ervaring, zowel in de operatie als daarbuiten. Met zijn benoeming versterken we het directieteam op inhoud en met ervaren leiderschap. Ik kijk uit naar de samenwerking met Maarten om samen rust en stabiliteit in de organisatie te brengen’, aldus Marjan Rintel, President & CEO KLM.

Zelf laat Stienen weten: ‘De benoeming tot COO is een ongelofelijke eer en ik ben er trots op dat ik deze positie kan gaan vervullen. Het is een uitdaging, gezien de grote operationele issues waarmee we momenteel te maken hebben. De komende jaren kunnen onze collega’s en onze passagiers op mij rekenen. Ik zie ernaar uit om met het team verder te bouwen aan het bedrijf dat we willen zijn. Een bedrijf dat zijn belofte aan de klant en de maatschappij nakomt, dat bouwt aan een duurzamere toekomst, waar je prettig kunt werken, waar je trots op kunt zijn en waar onze klanten vol overgave voor kiezen.’

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

De nieuwe Business Traveller is uit!

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Heineken Experience weer feestelijk open

Cadeautip: Courvoisier VSOP

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites