Op de lijst wordt Bhutan als nummer één genoemd, gevolgd door Engeland, Noord-Macedonië, Aruba en eSwatini (voormalig Swaziland) in de top vijf.
Op de lijst wordt Bhutan als nummer één genoemd, gevolgd door Engeland, Noord-Macedonië, Aruba en eSwatini (voormalig Swaziland) in de top vijf.

Lonely Planet heeft haar lijst ‘Best in Travel 2020: Top 10 landen’ gepubliceerd. “Het zijn de beste van de beste. Het zijn bestemmingen die de meeste reizigers over het hoofd zien of alom bekende hotspots met nieuwe redenen voor een bezoek”, aldus de reisgids.

Op de lijst wordt Bhutan als nummer één genoemd, gevolgd door Engeland, Noord-Macedonië, Aruba en eSwatini (voormalig Swaziland) in de top vijf. De top tien wordt verder aangevuld met Costa Rica, Nederland, Liberia, Marokko en Uruguay.

“We vragen iedereen, van onze schrijvers en redacteuren tot onze online familie van social media influencers, naar hun aanraders voor 2020. Na felle discussies wordt de lijst door ons panel van reisexperts teruggebracht naar slechts 10 landen, 10 regio’s, 10 steden en 10 Best Value-bestemmingen. Elke bestemming is gekozen vanwege zijn actualiteit, unieke ervaringen en ‘wow’-factor. Daarnaast nemen we duurzaam reizen serieus en helpen we je een positieve impact te hebben, waar de reis ook naartoe gaat. Dit jaar vind je op de lijst alles van Bhutan’s betoverende klooster tot de kustwandelingen en seafood shacks in Maine”, zegt Lonely Planet.

Salzburg in Oostenrijk staat bovenaan op de lijst als het op beste steden gaat. Centraal-Aziatische Zijderoute is de beste regio, volgens Lonely Planet.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.