London City Airport kent recordjaar

London City Airport verwelkomde een recordaantal passagiers in 2016: 4,5 miljoen. Dit kwam met name door een uitbreiding van het aantal routes en investeringen in faciliteiten op de luchthaven. Er kwamen 4.526.059 passagiers naar de luchthaven aan de Royal Docks in Londen. Een record in haar 30 jarige bestaan en 5 procent meer dan in 2015.

De populairste bestemming van 2016 waren: Edinburgh, Amsterdam Frankfurt, Zurich, Rotterdam en Dublin. De drukste maand was juli 2016 met 421.518 passagiers die de luchthaven aandeden.

2016 was een bewogen jaar voor de luchthaven. Het was de ‘Best Regional Airport in the World 2016’ volgens CAPA. Zes nieuwe routes werden aan het assortiment toegevoegd, waaronder Bergerac, Alicante, Berlijn, Bremen, Cardiff, Parijs Charles de Gaulle en Rennes. Het was tevens het jaar waarin de Britse regering toestemming gaf voor de verdere ontwikkeling van de luchthaven, waarmee 344 miljoen pond gemoeid is. Hierdoor kunnen 6.5 miljoen passagiers de luchthaven aandoen in 2025 en 29.000 nieuwe vluchten per jaar uitgevoerd worden.De investering maakt 7 nieuwe parkeerhavens voor vliegtuigen mogelijk en een parallelle taxibaan om de landingsbaan efficiënter te gebruiken. Verder zullen er uitbreidingen aan de Terminal uitgevoerd worden.

London City Airport wordt aangevlogen door 10 luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar 50 Britse, Europese en Amerikaans bestemmingen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air France-KLM bezorgt Nederlandse economie 21,9 miljard euro en 267.990 banen

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire