Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak heeft Logis Hotels, de toonaangevende en onafhankelijke hotel- en restaurantketen in Europa met 2400 hotels, verschillende initiatieven, waaronder een financieel hulpplan, geïntroduceerd om haar leden en de maatschappij te ondersteunen. Solidariteit staat hierbij centraal. Ook zijn Logis hotels en restauranthouders in Nederland individueel betrokken.

Met deze initiatieven biedt Logis Hotels morele en financiële steun en draagt zo hun steentje bij tijdens de coronacrisis. 470 Logis Hotels en Citotels, verspreid door Frankrijk, hebben kamers beschikbaar gesteld voor medisch personeel, zodat zij zich thuis geen zorgen hoeven te maken over het besmetten van familie of huisgenoten en in alle rust kunnen bijkomen. Alle locaties zijn op minder dan 15 minuten gelegen van een ziekenhuis of zorgcentrum.

In verbinding blijven
Logis Hotels en Uniliver Foods Solution, een bedrijf door en voor chefs met een inspiratieplatform en webshop, hebben hun krachten gebundeld en J’aime Mon Resto gelanceerd. Via dit platform kunnen restauranthouders hun gerechten aanbieden aan consumenten om af te halen of thuis te laten bezorgen. Het platform is opgezet om inwoners en restaurants met elkaar in verbinding te brengen. Zo genieten mensen ook thuis van de culinaire verrassingen en authenticiteit van Logis restaurants.

Financieel steunplan
De keten heeft onlangs een financieel steunplan van €1.7 miljoen geïntroduceerd voor het behoud van hotels, banen en financiële reserves. Het doel van dit plan is om onafhankelijke, door familie gerunde hotels en restaurants te blijven steunen, zodat zij hun werknemers en financiën kunnen blijven beschermen. “Wij ondersteunen onafhankelijke hoteliers al meer dan 70 jaar en vandaag hebben zij ons meer dan ooit nodig. Elk bedrijf dient zijn of haar steentje bij te dragen tijdens deze collectieve strijd”, aldus Karim Soleilhavoup, Managing Director bij Logis Hotels Group.

Individueel betrokken in Nederland
Ook in Nederland hebben verschillende Logis hotels en restaurants lokale initiatieven geïntroduceerd. Logis Hotels Holland zet bijvoorbeeld zorgpersoneel of mensen die in quarantaine zitten in het zonnetje door middel van een bon ter waarde van €75,00 die zij bij alle Logis Hotels kunnen besteden. Ook kunnen gasten bij Logis Hotel Lunia, Logis Hotel Faber, Logis Hotel Harmelen, Logis Hotel Huis ter Geul en Logis Hotel Zeezicht terecht voor een lekkere maaltijd om thuis van te genieten. Voor thuiswerkers die een keer in een andere omgeving willen werken bieden verschillende Logis Hotels thuiswerkplekken aan.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.