Een van de beroemdste hotels ter wereld, het Raffles Singapore, is heropend na meer dan twee jaar renovatiewerkzaamheden in de kamers en openbare ruimtes.

Het iconische pand is in februari 2017 gesloten voor het project. Het was het eerste Raffles-hotel, geopend in 1887 als een bungalow met tien kamers door twee broers uit Armenië.

In de twintigste eeuw werd het het bekendste hotel van de stadstaat en in 1987 werd het door de regering als nationaal monument aangewezen. Het werd voor het laatst kort daarna gerenoveerd. Vandaag heeft het een inwonende historicus die een reeks video’s heeft gemaakt met belangrijke momenten uit het verleden (vroege gasten waren de schrijvers Joseph Conrad, Somerset Maugham en Rudyard Kipling).

Het aantal suites van het hotel is gestegen van 103 naar 115, terwijl nieuwe categorieën zijn toegevoegd; het biedt nu State Room Suites, Courtyard Suites, Palm Court Suites, Personality Suites, Residence Suites, Promenade Suites, Grand Hotel Suites en Presidential Suites.

De Raffles Arcade, een verzameling winkels en ‘lifestyle-ruimtes’, heeft een nieuwe cadeauwinkel, spa- en retailmerken en een geschiedenisgalerij met archieffoto’s en verhalen. De line-up van het restaurant omvat nu mediterrane grill BBR van chef-kok Alain Ducasse, steakhouse Butcher’s Block, La Dame de Pic met chef-kok Anne-Sophie Pic met drie Michelin-sterren, Chinees restaurant restaurant yì van Jereme Leung en klassiek Indiaas restaurant Tiffin Room.

In juli heropende het hotel de beroemde Long Bar, een populaire toeristische plek dankzij de uitvinding van de Singapore Sling en de Grand Lobby, die dagelijks een afternoon tea-service heeft.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.