KLM werkt mee aan revolutionair toestel (video)

KLM gaat met TU Delft samenwerken om tot een geheel nieuw, en bovenal duurzamer, vliegtuigontwerp te komen. Dat liet topman Pieter Elbers vandaag in Seoul weten. Dit nieuwe ontwerp heeft als werknaam Flying V, naar de vorm van het toestel. Het zal nog zeker 10 tot 15 jaar duren alvorens een luchtwaardig toestel gereed is. KLM noch TU Delft zijn van plan het toestel te bouwen, maar werken vanaf nu gezamenlijk aan de ontwikkeling van dit bijzondere toestel. ‘Deze samenwerking sluit goed aan bij de strategie van KLM en is voor ons een belangrijke mijlpaal in de verdere opschaling naar een duurzamere luchtvaart’ aldus Elbers in Seoul.
Henri Werij, decaan Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft liet weten dat deze ‘vliegende vleugel’ tot 20 procent zuiniger kan vliegen (dan een A350, red) door het meer aerodynamische ontwerp. Cabine, vrachtdek en de brandstoftanks zijn geïntegreerd in de vleugels. Het toestel lan gebruiken makenvan de huidige infrastructuur op airports.

Vooralsnog is de intentie dat het toestel op kerosine kan vliegen maar zal aangepast kunnen worden aan nieuwe krachtbronnen. Het toestel moet 310 passagiers kunnen vervoeren en is bedoeld voor de lange afstand. Later dit jaar wordt een eerste schaalmodel verwacht. (foto TU Delft)

 

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Austrian vaker naar Bangkok deze winter

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience