KLM terug naar Rwanda

KLM hervat vandaag, 7 augustus, haar reguliere vluchten naar de Rwandese hoofdstad Kigali. Kigali International Airport is begin augustus volledig heropend voor internationale (lijn)vluchten.  Aanvankelijk gaat het om een wekelijkse vlucht. Maar naar verwachting zal deze wekelijkse KLM-frequentie snel worden uitgebreid naar meerdere vluchten per week per eind september.

Ook de Rwandese nationale luchtvaartmaatschappij RwandAir herstart op dit moment gestaag de vluchtuitvoering in haar routenet, in eerste instantie met regionale routes. De herstart van haar vluchten van en naar Brussel wordt op termijn verwacht. De meeste hotels in het land hebben inmiddels hun deuren weer heropend of doen dat in de loop van augustus.

Test
Reizigers dienen een uiterlijk 72 uur voor vertrek afgenomen negatieve Covid-test (door een ISO-gecertificeerde organisatie) in hun thuisland te kunnen overleggen bij aankomst in Rwanda. Na aankomst op de internationale luchthaven van Kigali zal nog een Covid-test afgenomen worden. Voor reizigers die in hun thuisland geen test konden afnemen, bestaat in Rwanda de mogelijkheid om direct na aankomst twee tests te doen; de eerste bij aankomst en de tweede PCR-Test 48 uur daaropvolgend.
Alle tests worden op continue basis afgenomen op Kigali International Airport. Nadat dit is gedaan wachten reizigers de uitslag af in een van de gecertificeerde hotels in de hoofdstad Kigali. Hiertoe is keuze van budgethotels tot 5-sterren hotels. De hotelovernachtingen zijn voor rekening van de reiziger en kunnen vanzelfsprekend vooraf (online) geboekt worden. In het geval een reiziger positief test volgt terstond medische zorg en kan deze met inachtneming van het MedEvac-protocol terugreizen naar het thuisland.

Praktische richtlijnen
Het dragen van mond- en neusbescherming is in Rwanda verplicht. Daarbij wordt regelmatig desinfecteren van de handen geadviseerd. Er geldt een social distancing regel van tenminste één meter. Toeristische bedrijven controleren bij aankomst de lichaamstemperatuur van hun gasten. Betalingen dienen zo veel mogelijk contactloos gedaan te worden.

Aangepaste regels in nationale parken
De bescherming en het welzijn van de in groten getale in Rwanda levende primaten vormt een essentieel onderdeel van de richtlijnen. Zo dienen toeristen tenminste tien meter afstand te bewaren tot de primaten in Nyungwe Forest National Park en Volcanoes National Park. De grootte van de groepen bij geliefde tochten zoals safari’s of gorilla trekkings zijn voor het welzijn van mens en dier verkleind. Gorilla trekkings worden nu met maximaal zes personen uitgevoerd en voor de duur van maximaal één uur. Voor het bezoek aan golden monkeys (gouden meerkatten) geldt een maximum van twaalf personen en voor chimpansee trekkings is dit acht personen.

 

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Ticketverkoop Olympische Spelen 2024 Parijs van start

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Heineken Experience weer feestelijk open

Cadeautip: Courvoisier VSOP

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites