KLM stopt met vliegen van en naar Oekraïne. De vlucht naar hoofdstad Kiev van zaterdagnacht is uit de planning gehaald.

Dit besluit volgt op het aangepaste reisadvies naar code rood en een uitgebreide veiligheidsanalyse. Wanneer KLM weer op Kiev gaat vliegen, is nu nog niet duidelijk.

Dat heeft KLM zaterdag bekendgemaakt.

KLM vliegt sinds 2014 niet over de oostelijke regio’s van Oekraïne en de Krim. Er vinden nu tot nader order geen vluchten meer plaats door het Oekraïense luchtruim.

Bij de uitvoering van haar operatie stelt KLM de veiligheid van passagiers en medewerkers altijd voorop, zegt de maatschappij.
‘Veilige en optimale routes kiezen is een vast onderdeel van onze dagelijkse praktijk. KLM gebruikt een security-managementsysteem om risico’s te analyseren en zo veilige vliegroutes te bepalen.’

Voor deze analyse wordt mede gebruikgemaakt van informatie die wordt gedeeld binnen de Nederlandse expertgroep, waar alle Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, de inlichtingendiensten, het ministerie van Defensie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, ministerie van Buitenlandse Zaken, NCTV en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat deel aan nemen. Op welk moment het besluit genomen wordt om niet over of naar een bepaald land te vliegen, is gebaseerd op de op dat moment meest actuele analyses. (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.