KLM stopt geheel met taxfree verkoop

KLM stopt vanaf juli dit jaar definitief met de verkoop van taxfree-producten op Europese vluchten. De stap werd eind vorig jaar al aangekondigd als ’voorgenomen besluit’ dat de directie had voorgelegd aan de ondernemingsraad.

Volgens KLM zou de verkoop aan boord, mede door de opkomst van webwinkels niet langer aansluiten bij de behoefte van de klant.
‘Klanten zijn inmiddels gewend geraakt aan een vrijwel oneindig aanbod van producten, waarvoor ze online de laagste prijs kunnen opzoeken. Ook de concurrentie met het assortiment van de luchthavens wordt steeds groter.’
KLM stopt vanaf januari 2020 ook de belastingvrije verkoop bij intercontinentale vluchten. De airline is nog op zoek naar een alternatief, en onderzoekt andere vormen van ‘travel retail’, waarbij wordt gestreefd naar klantgemak en een groot aanbod. Hiermee gaat binnenkort een proefproject van start.

KLM wil wel meer inkomsten genereren uit aanvullende diensten, de zogeheten ancillaries, zoals ruimbagage, maaltijden, stoelkeuzes, maar ook vakantiereizen met vlucht en hotel. ‘We mikken volgend jaar op een extra omzet van 250 miljoen euro’, stelde Harm Kreulen, directeur van KLM Nederland, eerder al.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Business Traveller in de prijzen bij BJTA's

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring