KLM start route naar Napels

KLM heeft zondag, op eerste paasdag, de eerste vlucht naar zijn nieuwe bestemming Napels. De havenstad is de tiende bestemming van KLM in Italië.

KLM vliegt alleen in de zomermaanden naar Napels. Hiervoor wordt een Boeing 737-700/800 ingezeit. In juli en augustus vliegt KLM dagelijks naar Napels. Tijdens de rest van het seizoen alleen in de weekenden.

De vlucht naar Napels werd afgelopen week officieel ingewijd. De start van de nieuwe route werd gevierd in aanwezigheid van de burgemeester van Napels en Joost Flamand, de voorgedragen nieuwe ambassadeur van Nederland in Italië.

Flamand onthulde een door KLM gesponsorde ‘seabin’. Deze ‘drijvende vuilnisbak’ vist plastic uit oppervlaktewater, waaronder moeilijk te verwijderen stukjes ‘microplastic’ van twee tot vijf millimeter. KLM sponsort vijf seabins, die ieder ongeveer 1,5 kilo plastic per dag verzamelen uit de baai van Napels. Dat is ruim 500 kilo (microplastic) plastic per jaar. Er drijven momenteel 200 seabins in de wereld, waarvan 40 in Italië. De seabins zijn onderdeel van het PlasticLess-project en een initiatief van de organisatie LifeGate.

Napels, de derde stad van Italië, werd in december al aangekondigd als nieuwe bestemming. De historische havenstad ligt aan de westkust van Zuid-Italië. De stad telt zo’n één miljoen inwoners en wordt ook wel ‘de Hoofdstad van het Zuiden’ genoemd.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Austrian vaker naar Bangkok deze winter

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience