KLM start met ingang van heden haar Europese netwerk weer langzaam verder op. De luchtvaartmaatschappij gaat dagelijks op zeven extra bestemmingen vliegen die door het coronavirus en de daaruit voortvloeiende reisrestricties tijdelijk waren opgeschort.

Daarnaast stelt KLM het dragen van gezichtsbescherming aan boord op vluchten over het hele KLM-netwerk per 11 mei verplicht.

Het sterk gereduceerde Europese netwerk is zo ingericht, dat er een maximaal aantal vluchten aansluit op het intercontinentale netwerk. Mondjesmaat komen daar dus ‘hernieuwde’ bestemmingen bij, meldt KLM op zijn website.
Per week kan dit nog steeds veranderen. Dat is afhankelijk van de maatregelen van de verschillende autoriteiten.

Het geplande aantal vluchten nu in mei is 15 procent ten opzichte van de periode voor de uitbraak van het coronavirus. Een aanzienlijk deel van de intercontinentale vluchten wordt nog uitgevoerd als ‘cargo only’.

Met ingang van 4 mei 2020 herstart KLM op de volgende bestemmingen (dagelijks een vlucht, zeven dagen in de week): Barcelona, Madrid, Rome, Milaan, Budapest, Praag, Warschau en Helsinki.

De vluchten worden met een Embraer uitgevoerd. De actuele vluchtinformatie is te vinden op klm.com of in de KLM-app.

Parallel aan de opstart van het KLM-netwerk wordt per 11 mei over het hele KLM-netwerk het dragen van gezichtsbescherming (mondkapjes) aan boord en bij boarding verplicht. Uitgangspunt hierbij is dat passagiers hun eigen gezichtsbescherming verzorgen. (Foto KLM)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.