Vanaf 28 september 2020 past KLM het vluchtschema aan van vluchten tussen Schiphol en de Golfstaten in het Midden-Oosten. Verder breidt KLM haar netwerk uit met de opening van Riyad in Saoedi-Arabië. Riyad is een geheel nieuwe bestemming voor Schiphol.

KLM is bezig haar Europese en intercontinentale netwerk langzaam en zorgvuldig uit te breiden. Daarbij wil KLM haar klanten zoveel mogelijk keuze qua bestemmingen bieden. Het toevoegen van Riyad als nieuwe bestemming zal het netwerk van KLM in het Midden-Oosten versterken en helpen om het robuust te houden. De opening van Riyad betekent een uitbreiding van het aantal bestemmingen, maar niet van het aantal vluchten naar het Midden-Oosten, omdat Riyad wordt gecombineerd met een bestaande bestemming. Het totale aantal vluchten dat KLM uitvoert vanaf Schiphol is nog lang niet op het niveau van voor de coronacrisis.

Vluchtschema Riyad

Riyad zal 4 keer per week rechtstreeks worden aangevlogen vanuit Amsterdam. Op de terugweg maakt deze vlucht een tussenlanding in Dammam in Saoedi-Arabië, een bestemming die voor de coronacrisis al in het KLM-netwerk was opgenomen. De vluchten zullen worden uitgevoerd met de Airbus A330-200 met 18 stoelen in World Business Class en 246 stoelen in Economy Class.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.