KLM’s bestemmingennetwerk in Noord-Amerika is vrijwel weer terug op het niveau van 2019 van voor de Covid-19-pandemie. De capaciteit in stoelen en frequenties ligt nog wel fors onder dat van 2019. De reisrestricties van de Verenigde Staten en Canada zijn weliswaar nog steeds aanzienlijk, maar de vaccinatiegraad daar en ook in Europa stijgt, waardoor verdere versoepelingen in zicht komen. KLM is voorbereid op een stijging van de vraag en is er klaar voor om haar klanten weer op een verantwoorde en veilige manier te verwelkomen.

Centraal in KLM’s strategie staat het bestemmingennetwerk. KLM heeft tijdens de Covid-19-pandemie dit netwerk zoveel mogelijk in stand gehouden met minder stoelcapaciteit, zodat passagiers (noodzakelijke) reizen konden maken en het vervoer van vracht kon blijven doorgaan. Deze strategie heeft KLM zeer geholpen gedurende de Covid-19-crisis. Dat maakt het eenvoudiger om nu weer op te schalen.

“Het is positief dat ons bestemmingennetwerk in Noord-Amerika weer vrijwel op het oude niveau terug is als je kijkt naar het aantal bestemmingen. Noord-Amerika is een belangrijke markt voor KLM. De band gaat ver terug, wat blijkt uit het feit dat we dit jaar al 75 jaar op New York vliegen. Hopelijk worden de reisrestricties voor de Verenigde Staten, Canada en Mexico binnenkort versoepeld en komen er snel meer mogelijkheden om weer op reis te gaan naar Noord-Amerika. Een internationaal geldend vaccinatiepaspoort zou daarbij zeer behulpzaam zijn”, aldus Pieter Elbers (KLM President-directeur & CEO).

Wijzigingen ten opzichte van 2019

  • Het totale aantal Noord-Amerikaanse bestemmingen voor de zomer van 2021 bedraagt 16. In vergelijking met de zomer van 2019 is dat er één minder, te weten Salt Lake City. De directe route van Amsterdam naar Salt Lake City blijft KLM echter wel aanbieden in samenwerking met partner Delta Air Lines.
  • KLM heeft de intentie om Las Vegas en Minneapolis toe te voegen gedurende de zomer, maar dit hangt af van het eventuele opheffen van reisrestricties tussen de Verenigde Staten en Europa.
  • In het winterschema, van 31 oktober 2021 tot en met 26 maart 2022, zullen nog twee nieuwe bestemmingen toegevoegd worden aan het Noord-Amerikanetwerk: de Mexicaanse badplaats Cancún en Orlando in de Amerikaanse staat Florida.
  • De bestemmingen worden gedurende de zomer aangevlogen op een lagere frequentie dan in de zomer van 2019. Zowel de frequentie als stoelcapaciteit varieert per bestemming. Dankzij de toenemende vaccinatiegraad en de versoepelingen die in Europa en ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten zichtbaar zijn, verwachten we hierin een stijgende lijn. Bij het plannen van het netwerk zijn we wendbaar en houden we uiteraard rekening met de marktvraag.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.