KLM heeft dinsdag haar passagiersvluchten van Schiphol naar Shanghai hervat. Dat is mogelijk dankzij de versoepeling van de reisrestricties door de Chinese overheid.

De vluchten naar mainland China werden begin februari opgeschort in verband met COVID-19. KLM start nu met 1 vlucht per week naar Shanghai, die wordt uitgevoerd met een Boeing 777-300. Op zowel de heen- als de terugreis wordt een stop gemaakt in Seoel (Zuid-Korea).

Met de heropening van de route Amsterdam-Shanghai benadrukt KLM het belang van de Chinese markt in haar netwerk. De eerste vlucht werd uitgeleide gedaan door de Economic Counselor van de Chinese Embassy, Zhang Guosheng, en KLM-topman Pieter Elbers.

‘De hervatting van de vluchten naar Shanghai zijn een voorzichtig maar positief teken van herstel en illustreert onze goede relatie met China en onze partners daar’, zegt Elbers. ‘KLM is het netwerk zorgvuldig aan het uitbreiden, zodat onze klanten zoveel mogelijk keuze hebben in bestemmingen. Dat we Shanghai nu weer kunnen aanbieden, is een belangrijke mijlpaal bij de moeizame wederopbouw van het KLM-routenetwerk in een moeilijke tijd.’

KLM had sinds 20 april al een vrachtluchtbrug naar China voor het vervoer van vracht en medische hulpgoederen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.