KLM vliegt vanaf vandaag dagelijks naar het Zweedse Växjö en doet dit zo duurzaam mogelijk. Dat betekent dat KLM niet alleen voor deze route duurzame bio-kerosine inkoopt, maar ook de totale resterende CO2-uitstoot van alle vluchten tussen Amsterdam Växjö compenseert via KLM’s CO2ZERO-service.

‘KLM houdt zich intensief bezig met het zo milieuvriendelijk mogelijk vliegen en investeert onder andere in duurzame bio-kerosine. Ik ben trots dat KLM en Växjö Småland Airport gezamenlijk de totale CO2-uitstoot van de vluchten van en naar Växjö compenseren. Hiermee is Växjö niet alleen een waardevolle toevoeging aan ons KLM-netwerk maar ook de meest duurzame bestemming,’ aldus CEO & President Pieter Elbers. ‘Het is weer een nieuwe stap in de goede richting van het verduurzamen van de luchtvaart, waarbij samenwerking met lokale partners van cruciaal belang is. Steun van andere bedrijven, overheden en van andere luchtvaartmaatschappijen is nodig om de luchtvaart verder en structureel te verduurzamen.’

Omdat het nog niet mogelijk is om volledig op duurzame bio-kerosine te vliegen, slaan KLM en Växjö Småland Airport de handen ineen en betalen samen voor de totale CO2-compensatie van de vluchten van en naar Växjö. Het geld wordt besteed aan het herbebossingsinitiatief CO2OL Tropical Mix in Panama, een ‘Gold Standard for the Global Goals’ project. Het project zet aangetaste weidegronden om in gemengde bossen door een mix van inheemse boomsoorten en enkele exotische soorten te planten. De activiteiten van het project creëren bovendien langdurige werkgelegenheid met een duurzame inkomstenbron voor de lokale bevolking.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.