KLM schrapt toch tijdelijk een aantal vluchten naar China vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat gebeurt vanwege het teruglopen van de boekingen. Dat heeft de airline woensdagavond laten weten.

KLM zegt de ontwikkelingen van de uitbraak van het virus in China nauwgezet te volgen en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties. Op basis van de huidige informatie van deze instanties is er op dit moment nog geen aanleiding om de hele operatie naar China op te schorten. KLM past wel het netwerk aan gezien de terugloop van de boekingen.

KLM heeft besloten om per 30 januari de directe vluchten naar Chengdu en Hangzhou op te schorten.
Per 30 januari wordt het aantal wekelijkse vluchten naar Shanghai teruggebracht van 11 naar 7 keer per week.
Per 31 januari worden de directe vluchten naar Xiamen opgeschort.

Het aantal wekelijkse vluchten naar Peking blijft staan op 7.
Deze vluchtaanpassingen zijn van kracht tot en met 29 februari.
Ook zusterbedrijf Air France vermindert het aantal vluchten naar China.

Eerder lieten British Airways en Lufthansa weten hun vluchten naar China voor onbepaalde tijd op te schorten.
KLM zei eerder op de woensdag nog dat er vooralsnog geen vluchten zouden worden geschrapt. Daar is de airline nu op teruggekomen.

Volgens een analist van de NOS gaat het hierbij vooral ook om financiële redenen. Air France-KLM heeft een omzet van 1,4 miljard euro op China, ofwel een aandeel van 6 procent.
British Airways en Lufthansa hebben niet veel mogelijkheden om vluchten te combineren, maar KLM heeft die mogelijkheden wel en kan zodoende vluchten die minder bezetting hebben, combineren tot volle vluchten.

KLM heeft tevens in overleg met betrokken instanties diverse voorzorgsmaatregelen genomen, waaronder het op verzoek verstrekken van mondkapjes voor de crew aan boord en ter plaatse. Daarnaast worden algemene hygiëne-maatregelen extra onder de aandacht gebracht bij KLM medewerkers, zoals frequent handen wassen. Daarbij worden de algemene richtlijnen van WHO en RIVM gevolgd.

KLM blijft zowel de richtlijnen van de overheden en instanties alsmede de boekingen nauwgezet volgen en zal op basis daarvan verdere besluiten nemen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.