American Express Global Business Travel (GBT) kondigt de ondertekening aan van een overeenkomst voor een herkapitalisatie van aandelen van zijn joint venture eigendomsstructuur, om GBT’s focus op zijn langetermijn-groeistrategie te behouden. 

Sinds de oprichting van de joint venture in 2014, heeft het zijn positie verworven als de grootste travel management company ter wereld. GBT heeft ruim 18.000 medewerkers in meer dan 140 landen en beheert meer dan 35 miljard dollar aan zakenreizen per jaar.

American Express (NYSE: AXP) behoudt zijn eigendomsbelang van 50%, de door Certares geleide investeringsgroep heeft de andere 50% in handen. Hiertoe behoorden al Qatar Investment Authority, enkele fondsen die door BlackRock worden beheerd en Teacher Retirement System of Texas. Nu treden ook The Carlyle Group’s (NASDAQ: CG) platform voor langere termijn private equity, Carlyle Global Partners, en GIC, een institutionele investeerder toe tot deze investeringsgroep, evenals de University of California Office of the Chief Investment Officer of the Regents en Kaiser Permanente. Greg O’Hara, oprichter en Senior Managing Director van Certares, blijft aan als Executive Chairman van de GBT Board of Directors.

O’Hara: “Deze investering valideert het succes van de joint venture en zet onze langetermijn-groeistrategie kracht bij. Wij zijn verheugd dat we blijven samenwerken met American Express en bijna alle oorspronkelijke investeerders, en dat we Carlyle, GIC en anderen binnen de groep kunnen verwelkomen.”

GBT’s volgende fase zal worden geleid door de recent benoemde Chief Executive Officer Paul Abbott, en leden van GBT’s executive managementteam. Abbott: “Het is geweldig nieuws voor ons bedrijf, onze klanten en onze mensen dat we de voortdurende steun hebben van op groei gerichte beleggers, die bereid zijn kapitaal ter beschikking te stellen voor waardecreatie op lange termijn. We zijn klaar voor de volgende fase van organische groei en activiteiten op het gebied van fusies en overnames, gedreven door de continue investeringen in baanbrekende technologie en onze niet-aflatende toewijding om onze klanten en hun reizigers centraal te stellen in alles wat wij doen.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.