Joost Meijs van Eindhoven naar Aruba

Joost Meijs, algemeen directeur Eindhoven Airport, gaat per 1 september voor de Schiphol Groep aan de slag als CEO bij de Queen Beatrix International Airport op Aruba.

Meijs volgt daarmee James Fazio op die deze functie sinds 2014 vervult. Naast de dagelijkse leiding gaat Meijs zich richten op de ontwikkeling van het management en de organisatie, het onderhouden van de contacten met externe stakeholders en de verbetering van de luchthaven waar de komende vijf jaar voor 300 miljoen Amerikaanse dollar wordt geïnvesteerd in de infrastructuur.

De Raad van Commissarissen van Eindhoven Airport beraadt zich de komende tijd over zijn opvolging.
Meijs is dertien jaar werkzaam bij Eindhoven Airport. Hij begon op 1 maart 2006 als directeur Commercial Services & PR. Na een korte periode als adjunct-directeur werd hij op 1 oktober 2008 algemeen directeur/CEO van de luchthaven.

Tijdens zijn carrière bij Eindhoven Airport heeft de luchthaven zich ontwikkeld van ruim 1 miljoen passagiers in 2006 naar ruim 6,5 miljoen passagiers in 2019. De tweede luchthaven van Nederland biedt directe verbindingen naar meer dan 80 bestemmingen binnen en buiten Europa.
De infrastructuur rond de luchthaven is aanzienlijk uitgebreid. Zo werden in 2013 een hotel (eigendom van Eindhoven Airport) en een uitbreiding van de terminal aan land- en luchtzijde opgeleverd. In 2016 werd een nieuwe bagagehal in gebruik genomen. Als onderdeel van de realisatie van de Eindhoven Airport Boulevard, naar verwachting gereed in 2020, wordt in oktober de herbouwde parkeergarage geopend.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

'Duurzaamheidsbesef groeit onder zakenreizigers'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...