Jet Airways eerste nieuwe codeshare partner van Aeromexico

Aeromexico gaat haar aantal codeshares fors uitbreiden. ‘We zijn bezig met zeven airlines’ aldus Anko van der Werf tegenover Business Traveller. De eerste is zojuist officieel bekend: Jet Airways, India’s internationale full-service luchtvaartmaatschappij, en Aeromexico, de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico hebben een intentieverklaring getekend om samen te werken op het gebied van codeshare vluchten en frequent flyer programma’s. Beide airlines zijn recente en succesvolle nieuwkomers op Schiphol.

In de nieuwe samenwerking gaan de luchtvaartmaatschappijen in codeshare gebruik maken van elkaars services via de gezamenlijke Europese luchthavens Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle en Amsterdam. Om te beginnen plaatst Jet Airways hun airline code ‘9W’ op Aeromexico vluchten vanuit Londen Heathrow naar Mexico-City en andersom Aeromexico op de directe Jet Airways vluchten van Londen Heathrow naar Mumbai en Delhi.

Mr. Naresh Goyal, Chairman Jet Airways, zegt, “Wij kondigen met veel plezier ons partnership met Aeromexico aan, dat beide luchtvaartmaatschappijen een sterk verbeterd internationaal bereik geeft en daarmee voordeel voor onze gasten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de codeshare overeenkomst de vraag naar zowel zakelijk als toeristisch verkeer tussen beide landen laat toenemen. De overeenkomst past in onze netwerkstrategie van keuze, connectiviteit en reisgemak.”

Mr. Andres Conesa, CEO van Aeromexico, vervolgt, “Wij zijn zeer gelukkig met de nieuwe overeenkomst met Jet Airways waarmee we Mexico en India makkelijker verbinden. De overeenkomst sluit aan bij ons streven onze passagiers steeds nieuwe bestemmingen aan te bieden. Dankzij een verbinding met een belangrijk land als India creëert Aeromexico nieuwe culturele banden en uitwisseling tussen beide landen.”

De intentieverklaring die door beide luchtvaartmaatschappijen is getekend behelst naast codeshare ook een samenwerking op het gebied van wederzijds Frequent Flyer voordelen voor leden. De eerste codeshare vluchten via Londen Heathrow en de verkoop van tickets starten later dit jaar, onder voorbehoud van goedkeuring van overheden.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon