IndiGo plaatst grootste bestelling ooit

IndiGo, onder aanvoering van CEO Pieter Elbers, heeft een historische grote vaste bestelling geplaatst voor 500 Airbus A320-vliegtuigen. Dit zal IndiGo tussen 2030 en 2035 een verdere gestage stroom van leveringen opleveren. Deze bestelling van 500 vliegtuigen is niet alleen de grootste bestelling van IndiGo, maar ook de grootste aankoop ooit van een enkel vliegtuig door een luchtvaartmaatschappij met Airbus. De motorselectie voor deze bestelling zal te zijner tijd worden gedaan, evenals de exacte mix van A320- en A321-vliegtuigen.

Vandaag exploiteert IndiGo meer dan 300 vliegtuigen en heeft eerdere bestellingen van in totaal 480 vliegtuigen die tussen vandaag en het einde van dit decennium nog moeten worden geleverd. Met deze extra vaste bestelling van 500 vliegtuigen voor 2030-2035, heeft IndiGo’s orderboek bijna 1.000 vliegtuigen die nog tot ver in het volgende decennium moeten worden geleverd. Dit IndiGo-orderboek bevat een mix van A320NEO-, A321NEO- en A321XLR-vliegtuigen.

De evaluatie van de aanbiedingen werd gedeeld en besproken met het bestuur van IndiGo en werd vervolgens goedgekeurd.
Deze nieuwe order zal de strategische relatie tussen IndiGo en Airbus naar een ongekende diepte en breedte brengen. Met deze nieuwe bestelling heeft IndiGo sinds de start in 2006 in totaal 1.330 vliegtuigen besteld bij Airbus.

Met het zuinige vliegtuig uit de A320NEO-familie kan IndiGo zijn sterke focus op het verlagen van de bedrijfskosten en het leveren van brandstofefficiëntie met hoge betrouwbaarheidsnormen behouden. Het jonge en zuinige wagenpark zal IndiGo helpen haar duurzaamheidsambities te realiseren, voortbouwend op de reeds gerealiseerde CO2
reductie van 21% tussen FY16 en FY23.

100 miljoen klanten
Dit jaar verwacht IndiGo 100 miljoen klanten aan boord te verwelkomen en daarmee letterlijk vleugels te geven aan de natie. IndiGo is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en dankzij deze order kan het bedrijf deze groei nog vele jaren voortzetten.

De Indiase economie zal naar verwachting verder groeien van de op vier na grootste ter wereld op dit moment tot de op twee na grootste voor het einde van dit decennium. Specifiek voor de luchtvaart heeft de geachte premier Modi zijn missie verklaard om ervoor te zorgen dat India tegen 2030 tot haar recht komt op het wereldtoneel van luchtvaartleiderschap door geavanceerde infrastructuur te bouwen en India te ontwikkelen tot een wereldwijd luchtvaartknooppunt.

Met de huidige vloot van IndiGo en de bijna 1.000 vliegtuigen die nog moeten worden geleverd, is IndiGo niet alleen goed gepositioneerd om haar ongeëvenaarde netwerk uit te breiden en te verdichten, maar even belangrijk is dat IndiGo haar rol zal vervullen door het vervullen van deze missie volledig te ondersteunen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Korean Air viert 35 jaar op Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava