Historische samenwerking United en Emirates

Emirates en United hebben een historische overeenkomst aangekondigd waarmee het netwerk van beide maatschappijen wordt uitgebreid. Dankzij de nieuwe samenwerking, hebben passagiers toegang tot honderden nieuwe bestemmingen* in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Vanaf november reizen Emirates passagiers naar Chicago, San Francisco en Houston – drie van de grootste zakenhubs in de VS – gemakkelijk met één ticket door naar bijna 200 steden in heel Amerika met United. Op de acht andere Amerikaanse luchthavens die door Emirates worden bediend – Boston, Dallas, LA, Miami, JFK, Orlando, Seattle en Washington DC – is er sprake van een interline-overeenkomst voor beide luchtvaartmaatschappijen.

Nieuwe samenwerking
Emirates en United hebben hun overeenkomst tijdens een ceremonieel evenement op Dulles International Airport aangekondigd. Dit evenement was georganiseerd door United CEO Scott Kirby en Emirates President Sir Tim Clark in aanwezigheid van United en Emirates Boeing 777-300ER vliegtuigen en luchtvaartpersoneel van beide maatschappijen. Tevens werd aangekondigd dat United vanaf maart 2023 een nieuwe rechtstreekse vlucht tussen Newark en Dubai introduceert. Van daaruit reizen passagiers met Emirates of de zustermaatschappij flydubai naar meer dan 100 steden. Tickets voor de nieuwe United vlucht naar Dubai zijn nu te koop.

Sir Tim Clark, President Emirates Airline, zei: “Twee van de grootste en bekendste luchtvaartmaatschappijen ter wereld slaan de handen ineen om mensen naar nog meer plaatsen te vliegen op een moment dat de vraag naar reizen weer sterk toeneemt. Het is een belangrijk partnerschap dat passagiers enorme voordelen oplevert. Daarnaast brengt het de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten nog dichter bij elkaar. We verwelkomen de terugkeer van United in Dubai volgend jaar. Hier wordt onze hub een doorgang voor United om Azië, Afrika en het Midden-Oosten te bereiken met het gezamenlijke netwerk van Emirates en flydubai. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met United op de lange termijn te ontwikkelen.”

Scott Kirby, CEO of United Airlines, zei: “Deze overeenkomst verenigt twee iconische luchtvaartmaatschappijen die een belofte delen om de beste ervaring in de lucht te creëren. De nieuwe vlucht van United naar Dubai en onze complementaire netwerken maken reizen wereldwijd gemakkelijker voor onze miljoenen passagiers. Daarnaast worden lokale economieën gestimuleerd en culturele banden versterkt. Dit is een trots moment voor zowel United als Emirates werknemers en ik kijk uit naar onze reis samen.”

Een enkele ticket is voldoende
Klanten van beide luchtvaartmaatschappijen boeken deze aansluitende vluchten binnenkort op een enkele ticket. Hierdoor wordt inchecken en de overdracht van bagage sneller en eenvoudiger. Zo boeken reizigers een vlucht van New York/Newark naar Karachi, Pakistan door naar United.com te gaan of de United app te gebruiken, of ze boeken een vlucht van Dubai naar Atlanta of Honolulu door naar Emirates.com te gaan.

Gedeelde voordelen
De overeenkomst biedt ook de members van het loyaliteitsprogramma van beide luchtvaartmaatschappijen meer mogelijkheden voor beloningen. Emirates Skywards members verdienen binnenkort miles, wanneer ze reizen op door United uitgevoerde vluchten. Eveneens verdienen United Mileage Plus members, die vliegen op een United vlucht van New York/Newark naar Dubai, miles en kunnen ze deze inwisselen wanneer ze verder reizen met Emirates en flydubai. In aanmerking komende klanten die op codeshare-vluchten reizen, krijgen binnenkort ook toegang tot de Emirates en United lounges. Meer details over frequent flyer beloningen en lounge voordelen worden in de komende weken gedeeld.

Ervaring aan boord naar een hoger level
Beide luchtvaartmaatschappijen hebben onlangs aanzienlijke investeringen in de passagierservaring aangekondigd. Emirates past meer dan 120 vliegtuigen als onderdeel van een retrofit-programma, met onder andere nieuwe maaltijdkeuzes, een gloednieuw veganistisch menu, een ‘cinema in the sky’-ervaring, upgrades van het interieur en duurzame opties. United voegt 500 nieuwe Boeing- en Airbus-vliegtuigen aan de vloot toe. Hierbij ligt de focus op een nieuw interieur met schermen op de rugleuning in elke stoel, grotere bagagevakken, Bluetooth-connectiviteit in het hele toestel en de snelst beschikbare WiFi aan boord.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend