De Global Business Travel Association verwacht dat de uitgaven voor zakenreizen met 21% zullen toenemen in 2021. De wereldwijde uitgaven voor zakenreizen zijn in 2020 uiteraard fors gedaald, met meer dan de helft tot 694 miljard dollar, een cijfer dat nog wat dankt aan een relatief sterk eerste kwartaal voordat lockdowns een impact hadden.

GBTA verwacht een ‘volledig herstel’ binnen vier jaar. Daar doet de opkomst van Zoom etc niets aan af.

Dave Hilfman, interim uitvoerend directeur van GBTA, zegt: “De pandemie heeft een grote invloed gehad op zakenreizen en het is duidelijk dat onze branche enige tijd nodig heeft om te herstellen, gezien de uitdagingen waarmee we op meerdere fronten worden geconfronteerd.

“Het economisch herstel is al aan de gang, hoewel zeer ongelijk tussen landen en sectoren. De voortdurende uitrol van het vaccin zal centraal staan ​​in het herstel wereldwijd, evenals de beslissingen die de nieuwe regering Biden neemt over de wereldhandel en het grens- en quarantainebeleid. GBTA zal blijven werken. over het herstellen van het vertrouwen van de consument, zodat reizen veilig terug kunnen komen. ”

(bron Phocus Wright)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.