De noodzaak tot connectiviteit is bij elke zakenreiziger bekend. Maar als we eenmaal ons hotel in het buitenland uit zijn wordt het vaak een stuk lastiger, al helemaal buiten de EU Roaming Zones. Dan is er een hele slimme oplossing voorhanden, zo ondervonden we zelf in Tokyo.

Waar hebben we het over? De We.Stream is een zeer draagbare Mobiel Hotspot, waarmee reiziger in 152 landen wereldwijd veilig, internationaal en lokaal, onbeperkt kunnen internetten. Het apparaat is niet veel groter of kleiner dan een gemiddelde powerbank en verbindt zich zonder problemen met telefoon of laptop via wifi. De snelheden die gehaald kunnen: van 150 Mbps download en 50 Mbps upload snelheid, ofwel snelle 4G snelheid.

Praktijk

En hoe gaat dat in de praktijk? Op recent zakelijk bezoek in Tokyo hebben we de proef op de som genomen. Allereerst door een dag niets te doen. Tokyo is een wereldstad en we vroegen ons af hoever we gaan kwamen met onze telefoon, in dit geval een Iphone 11 Pro.

Rondlopend in de stad merk we dat connectiviteit overal is. Soms per hele wijk, vaak per winkel, eethuis of koffietent. Met andere woorden, als we incidenteel onze mail willen checken is dat niet zo’n probleem. Maar, het dient gezegd, zakelijk gezien is het niet ideaal. De wifi is wisselend van kwaliteit en soms moet je meerdere accounts proberen voordat je online bent. Als je alle tijd van de wereld en op budget bent niet zo’n enorm probleem maar zakelijk simpelweg niet handig. De volgende dag linken we in zo’n 10 seconden de We.Stream met de telefoon. De een in de linkerbroekzak, de ander is de binnenzak van de jas. De connectiviteit is ideaal, we hebben een continue verbinding en gebruiken alleen data als we iets zoeken of een mail binnen krijgen, uiteraard afhankelijk van je gsm-instellingen.

Maps

Er is een tweede bijkomend voordeel, dat vooral geldt voor Tokyo, dat geen Google Maps kent. In de wirwar aan straten in Tokyo, vaak slecht bewegwijzerd, hebben we via andere map-apps nu een live verbinding met een routeplanner, en dat blijkt ideaal voor zowel de soms complexe metro en bij wandelingen op zoek naar een bepaald restaurant. Al snel ervaren we de We.Stream als een onmisbaar attribuut waarmee we bijna de GSM kunnen gebruiken zoals thuis.

Databundels

Het enige logische verschil is dat de We.Stream met betaalde databundels werkt en we natuurlijk niet Netflix etc gaan streamen. En de hamvraag: wat kost dat, ex BTW? Onbeperkt 1 jaar (2 GB/ maand high-speed) kost bijvoorbeeld € 20,75 per maand. Je hebt ook dagelijkse bundels (Onbeperkt 1 dag (0,5GB/ dag high-speed) €8,-per dag
Onbeperkt 1 week (0,5GB/ dag high-speed) €7,- excl BTW per dag, of maandelijks 5GB/ 30 dagen €99,- per 30 dagen. Het zijn slechts enkele voorbeelden er zijn meer tariefplannen maar deze zijn flexibel en op het soort reis af te stellen. Ook is het mogelijk de Westream met meerdere gebruikers te delen, tot maximaal 5 gebruikers, en dat kan handig zijn net collega’s maar ook zeker met familieleden. De We.Stream kent een vaste 5350 mAh batterij met een gebruiksduur tot wel 15 uur en kan als powerbank gebruikt worden. De aanschafprijs van het apparaatje zelf is 179 eur (inc).

Conclusie

Concluderend is de We.Stream een uitstekende reisaccessoire voor de intercontinentale reiziger. Wie sec in de EU-roaming landen reist heeft er niet zoveel aan, maar wie daarbuiten komt zal merken dat de kosten van We.Stream significant lager liggen dan de soms peperdure databundels van de telefoonproviders. Het geeft je zakelijk zonder meer een voorsprong continue verbonden te zijn met je telefoon. En het lijkt ons ook niet vreemd als bedrijven de aankoop verdelen onder werknemers die om de beurt op reis gaan. Hier bij Business Traveller hebben we in ieder geval besloten over te gaan tot aanschaf. Ofwel een essentiële zakelijke reisgenoot voor de zakelijke wereldreiziger (en vast ook handig op verre vakantie).

In a nutshell: ***** uit *****

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.