Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

Vandaag kondigt Getac de lancering aan van zijn nieuwe ‘AI-ready’ robuuste S510 laptop. Hiermee kunnen de publieke sector, openbare veiligheid, productiebedrijven en de auto-industrie dagelijks AI gaan gebruiken.

Een AI-ready robuuste laptop ontworpen om interne productiviteit te verhogen

Met de S510 profiteren medewerkers in het veld direct van het gebruik van AI-gebaseerde toepassingen. De Intel® Core™ Ultra 5/7 samen met de Intel® AI Boost en Intel® Graphics biedt gebruikers naast krachtige prestaties ook een speciale Microsoft Copilot-toets, voor een snelle toegang tot AI-functionaliteiten.

 

De S510 combineert deze innovatieve functies met MIL-STD-810H en IP53 certificeringen, evenals een val- en trilbestendigheid tot 0,9 meter. Verder heeft deze nieuwe robuuste laptop een 15,6-inch scherm. Met een helderheid van 1000 nits en Getac-technologie voor optimale leesbaarheid (zelfs in fel zonlicht) is het scherm aanpasbaar aan verschillende lichtomgevingen. Bovendien biedt het apparaat geavanceerde connectiviteitsopties, waaronder standaard WiFi 6E en Bluetooth 5.3, met als optie 4G-LTE en 5G Sub-6 connectiviteit, voor een onafgebroken verbinding, ook in het veld.

 

Ondanks het grote beeldscherm en de robuuste kenmerken weegt de S510 slechts 2,35 kg, gemakkelijk om mee te nemen, met een hot-swappable batterij die een volledige werkdienst ondersteunt. Het duurzame ontwerp weerspiegelt Getac’s milieubeleid, waarbij een aanzienlijk deel van het chassis gemaakt is van post-consumer gerecycled (PCR) materiaal.

 

De S510 kan naar de specifieke behoeften van gebruikers worden geconfigureerd, met opties zoals Thunderbolt 4-poorten voor snellere gegevensoverdracht, tot 64 GB DDR5 (standaard 8 GB) en tot 2 TB  PCIe NVMe SSD-opslag (standaard 256 GB). Andere opties zijn onder meer een laser barcode scanner, een Dvd-speler, een tweede opslaggeheugen en/of een NVIDIA GPU.

 

Een basis voor de ontwikkeling van toekomstige AI-gebaseerde toepassingen

De kracht en robuustheid van de S510 maken het een ideaal hardware platform voor een breed scala aan AI-gebaseerde toepassingen. Dankzij de kenmerken van de laptop kan binnen de veiligheidssector tijdens ondervragingen en getuigenverklaringen omgevingsgeluid worden geminimaliseerd, wat de helderheid van opnames verbetert. Autogarages kunnen met real-time algoritmes analyseprocessen versnellen. Productiebedrijven kunnen verder digitaliseren door hun productielijnen uit te rusten met slimme en autonome opties om hun aanvoerketen te verbeteren. De publieke sector kan AI-gebaseerde toepassingen gebruiken om op het terrein direct gegevens te analyseren en kritieke infrastructuurproblemen te identificeren voordat deze leiden tot kostbare en onvoorziene uitvaltijden.

 

ʺAI-pc’s staan voor een nieuwe generatie computers uitgerust met AI-versnellingscapaciteiten, verdeeld over de centrale verwerkingseenheid (CPU), de grafische verwerkingseenheid (GPU) en de neurale verwerkingseenheid (NPU). De pc’s uitgerust met Intel Core Ultra, die energiezuinige AI-versnelling en lokale inferentiemogelijkheden bieden, zijn toonaangevend op dit gebied. Het is positief dat de nieuwe Getac S510 dit toevoegt aan een robuust apparaat, waarmee het zich aansluit bij het huidige marktaanbod van AI-pc’s aangedreven door Intel Core Ultraʺ, zegt Grace Wang, vice-president Sales en Marketing en algemeen directrice van Intel Taiwan.

 

ʺWe beginnen nog maar nét te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met AI-gebaseerde toepassingen en welke voordelen ze kunnen bieden aan bedrijven in verschillende sectorenʺ, zegt James Hwang, CEO van Getac Technology Corporation. ʺDe nieuwe S510 combineert schaalbare prestaties met betere betrouwbaarheid, in een compact en lichtgewicht product, zodat gebruikers vol vertrouwen profiteren van de nieuwste AI-innovaties.ʺ

 

De nieuwe S510 is nu beschikbaar. Ga voor meer informatie naar de website van Getac: www.getac.com.

De adviesprijs is 2249 ex BTW

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

GBTA: Uitgaven voor zakenreizen bereiken record in 2024, meer dan $2 biljoen in 2028

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Riu Plaza Chicago opent haar deuren op toplocatie

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend