Garuda Indonesia bestaat zaterdag 26 januari op de kop af 70 jaar. De airline voert dan diverse jaren 70 themavluchten uit, net als in december al werd gedaan bij de start van de jubileumviering.

Tijdens de verjaardagweek, tussen 26 januari en 2 februari, wordt uitgepakt voor de passagiers. Op deze vluchten is de bemanning, die vijf jaar op rij werd uitgeroepen tot World’s Best Cabin Crew, gekleed in jaren 70 uniformen en worden speciale maaltijden geserveerd. Er is live akoestische muziek aan boord en passagiers ontvangen een souvenir. De vintage vluchten worden uitgevoerd op geselecteerde binnenlandse en internationale vluchten. Speciaal ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan heeft Garuda Indonesia drie van zijn toestellen in een retro-livery gestoken, twee Boeing 737-800NG toestellen en een Airbus A330-300.

Garuda Indonesia is ooit begonnen als KLM Interinsulair Bedrijf in 1947. Op 26 januari 1949 werd het bedrijf officieel omgedoopt in Garuda Indonesian Airways en later naar Garuda Indonesia. Op de route tussen Nederland en Indonesië brengt Garuda Indonesia daarom al jarenlang passagiers tussen de twee landen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.