Garuda Indonesia gaat de internationale vluchten uitvoeren vanaf de nieuwe Terminal 3 van Soekarno Hatta Airport, Cengkareng, de internationale luchthaven van Jakarta.

Op 9 augustus 2016 zijn de binnenlandse vluchten van Garuda Indonesia reeds verplaatst naar Terminal 3. Na het succes van deze verhuizing en de positieve ervaring van zowel Garuda Indonesia, PT Angkasa Pura II (Persero) als de passagiers, zijn er meerdere succesvolle audits uitgevoerd. Deze succesvolle audits resulteren in de mogelijkheid van de verhuizing van alle internationale vluchten van Garuda Indonesia naar Terminal 3. De eerste internationale vlucht vanaf Terminal 3 wordt op 1 mei 2017 verwacht. Terminal 3 heeft een totale capaciteit van 25 miljoen passagiers per jaar en zal de luchthaven nog aantrekkelijker maken voor overstappende passagiers.

 

De nieuwe Terminal 3 biedt vernieuwde en verbeterde faciliteiten ten opzichte van de andere terminals. Voor de internationale vluchten is Terminal 3 uitgerust met 64 immigratie balies, 6 bagagebanden, 6 gates met een aerobrug en parkeermogelijkheden voor totaal 1.200 voertuigen. Daarnaast is er in Terminal 3 een WiFi-netwerk beschikbaar door de gehele terminal.  Terminal 3 is niet alleen ontworpen om een transport hub te zijn, maar voor veel  meer dan dat. Zo heeft Terminal 3 een grootte van meer dan 45.000 vierkante meter, met een ontwerp van winkels, eetgelegenheden en overige faciliteiten zoals Kids Zones en gebedsruimtes. Naast de algemene faciliteiten voor alle passagiers van Garuda Indonesia zijn er ook lounges aanwezig voor de First Class en Business Class passagiers en voor passagiers met een GarudaMiles Gold of GarudaMiles Platinum status.

Deze nieuwe faciliteiten in Terminal 3 zorgen voor een volledige 5-sterren ervaring die de passagier van Garuda Indonesia verwacht.

 Garuda Indonesia is, tot nader bericht, de enige luchtvaartmaatschappij die gebruik maakt van Terminal 3. Het voordeel van het gebruik van deze terminal is dat de overstaptijd verkort is van 2 uur naar 1,5 uur voor passagiers die vanuit Amsterdam aankomen en op doorreis zijn naar een binnenlandse bestemming.

 

Sinds de opening van de nieuwe terminal in 2016 is er voortdurend gewerkt aan verbetering van de service en faciliteiten. De bouw en opening van de nieuwe terminal heeft Soekarno–Hatta Airport in Jakarta direct de Skytrax Award van “World’s Most Improved Airport” opgeleverd. Te zijner tijd zullen de drie terminals door middel van een automated people mover – een onbemande trein – met elkaar verbonden worden.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.