Garuda Indonesia is de eerste nationale luchtvaartmaatschappij in Indonesië die vluchten bedient met piloten en cabinepersoneel die volledig zijn ingeënt voor Covid-19. Dit is in lijn met de implementatieversnelling van het vaccinatieprogramma voor piloten en cabinepersoneel die voldoen aan de COVID-19-vaccinatiecriteria en actief in dienst zijn, dat eind februari werd gestart.

President-directeur van Garuda Indonesia, dhr. Irfan Setiaputra,  zei dat de optimalisatie van het vaccinatieprogramma in overeenstemming is met de inspanningen van Garuda Indonesia Group om maximale bescherming te bieden aan zowel piloten, cabinepersoneel als aan al onze passagiers.

Bovendien is de optimalisatie van het nationale vaccinatieprogramma één van de inspanningen om het vertrouwen van het publiek in het openbaar vervoer te bevorderen, met name de manier waarop het luchtvervoer verder wordt ontwikkeld.

“We waarderen ten zeerste de stappen die de Indonesische regering heeft genomen via het ministerie van Volksgezondheid en aanverwante gezondheidsautoriteiten om prioriteit te geven aan vaccinaties voor werknemers in de luchtvaartindustrie, waaronder Garuda Indonesia en Citilink. Mede gezien het feit dat te midden van deze onzekerheid aspecten van de gezondheid en het comfort tijdens de vlucht onze topprioriteiten zijn”, aldus Irfan Setiaputra.

“Bovendien testen we alle piloten en cabinepersoneel die dienst hebben, overeenkomstig het gezondheidsprotocol van de Garuda Indonesia Group, voorafgaand aan hun vlucht op een negatieve covid-19 uitslag”, concludeerde Setiaputra.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.