Finnair heeft zijn vluchtplan voor de zomer van 2022 omgegooid vanwege de sluiting van het Russische luchtruim. Zo worden alle vluchten naar Japan deze zomer geschrapt. In plaats daarvan wordt meer naar het westen gevlogen.

Finnair vliegt vanuit haar hub Helsinki naar bijna 70 bestemmingen in Europa, vijf Noord-Amerikaanse bestemmingen en acht Aziatische bestemmingen, waaronder de nieuwe bestemming Mumbai (India) tijdens het komende zomerseizoen.

‘In de zomer verhogen we het aantal vluchten tot meer dan 300 dagelijkse vluchten’, zegt Ole Orvér, Chief Commercial Officer van Finnair.

‘We blijven onze belangrijkste Aziatische bestemmingen bedienen, ondanks de langere vliegroutes veroorzaakt door de sluiting van het Russische luchtruim, en hebben ook een uitstekend aanbod in Europa en Noord-Amerika.’

Sommige verre vluchten naar Azië worden geannuleerd vanwege de sluiting van het Russische luchtruim. Als gevolg daarvan worden de frequenties in het Europese netwerk van Finnair aangepast aan de afname van het aantal overstappende klanten.

Finnair informeert klanten persoonlijk via e-mail en sms over wijzigingen in hun vluchten. Klanten kunnen dan ofwel de reisdatum wijzigen of restitutie aanvragen als ze geen alternatieve vlucht willen gebruiken of als er geen omleiding mogelijk is.

Het Aziatische aanbod van Finnair omvat dagelijkse verbindingen vanaf Helsinki naar Bangkok, Delhi, Singapore en Tokio, drie wekelijkse vluchten naar Seoul, twee wekelijkse vluchten naar Hongkong, één wekelijkse frequentie naar Shanghai en een nieuwe route naar Mumbai (India), met drie wekelijkse vluchten.

Finnair schrapt zijn vluchten naar Japan voor het zomerseizoen van 2022 vanwege de sluiting van het Russische luchtruim. Finnair zou oorspronkelijk vluchten uitvoeren naar de luchthavens van Tokyo Narita en Haneda, Osaka, Nagoya, Sapporo en Fukuoka, met in totaal 40 wekelijkse vluchten.
Finnair stelt ook de start van zijn nieuwe route naar Busan (Zuid-Korea) uit.

Op 27 maart opent Finnair haar nieuwe route naar Dallas Fort Worth, met vier wekelijkse vluchten en aansluiting op het netwerk van American Airlines in de VS.

Een andere nieuwe route, Seattle, gaat op 1 juni van start met drie wekelijkse frequenties. Finnair vliegt ook dagelijks naar New York JFK en Chicago, en drie keer per week naar Los Angeles.

Daarnaast vliegt Finnair dagelijks van Stockholm Arlanda naar New York JFK en vier keer per week naar Los Angeles.
In Europa heeft Finnair een netwerk van bijna 70 bestemmingen, waaronder leisure bestemmingen in Zuid-Europa als Alicante, Chania, Lissabon, Malaga, Nice, Porto en Rhodos. (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.