We willen allemaal het liefst snel terug naar een situatie waarin het reizen weer kan. Maar RTL Z stelt de vraag: ‘Veilig vliegen in tijden van corona, kan dat eigenlijk wel?

In een filmpje deelt RTL Z een reeks richtlijnen die Europa heeft opgesteld, om vliegen veiliger te maken. ‘Het is duidelijk dat luchtvaartmaatschappijen zo snel mogelijk weer aan het werk willen. Er staan in Europa miljarden aan investeringen en honderdduizenden banen op het spel. En natuurlijk wil de consument ook snel terug naar een nieuw normaal; lekker naar de zon vliegen, zoals ze dat gewend zijn. De vraag is alleen: welk risico ben je bereid te lopen?’ Bekijk het filmpje hier.

Richtlijnen 
De Europese Commissie heeft richtlijnen voor de luchtvaart opgesteld. Deze moeten ervoor zorgen dat de risico’s op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk worden gehouden. Voor het hele traject, zowel op de luchthaven als in het vliegtuig, geldt afstand houden, het dragen van een gezichtsmasker en zo vaak mogelijk handen wassen.
Ryanair verwelkomt deze nieuwe richtlijnen: ‘Dankzij deze richtlijnen kan de Europese toeristenindustrie nu in juli en augustus weer opstarten’, zegt topman Michael O’Leary van Ryanair.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.