Eurowings wijzigt tarieven voor handbagage

Eurowings gaat de tarieven voor handbagage in het BASIC-tarief aanpassen. Passagiers die het basistarief hebben geboekt, kunnen in de toekomst alleen nog tegen meerprijs een grotere trolley aan boord meenemen.

De lowcost-dochter van Lufthansa voert deze aanpassing door in navolging van andere luchtvaartmaatschappijen. De handbagageregels zijn volgens de maatschappij dan in overeenstemming met de internationale industriestandaard.

Voor vluchtboekingen vanaf 31 augustus 2021 mogen passagiers met het BASIC-tarief een klein stuk handbagage meenemen aan boord. Dit komt overeen met bijvoorbeeld een laptoptas, een middelgrote handtas of een zakelijke rugzak.

De afmetingen van dit stuk bagage voor de persoonlijke spullen die passagiers aan boord nodig hebben, zijn in de toekomst wel groter zijn dan voorheen: in plaats van de eerder toegestane 40x30x10 centimeter zijn de afmetingen nu 40x30x25 centimeter.

Grotere handbagage, zoals trolleys, wordt in de toekomst niet meer automatisch meegerekend in het BASIC-tarief.
Passagiers kunnen in het basis-tarief extra diensten naast hun vlucht boeken, zoals een groter stuk handbagage tot 8 kilo (vanaf 10 euro). Hieronder valt een trolley met de afmetingen 55x40x23 centimeter.

Daarnaast speelt Eurowings in op de wens van veel passagiers naar meer flexibiliteit. Eind dit jaar kunnen BASIC-tariefklanten naar verwachting als optie ook kleinere ruimbagage tot 12 kilo aanbieden. Deze is vanaf tien euro bij te boeken, bijvoorbeeld voor passagiers die maar voor een korte periode op reis gaan.

Volgens Eurowings hoeven passagiers op deze manier alleen nog te betalen voor de servicecomponenten die ze ook gebruiken.

Passagiers die een tweede groot stuk handbagage boeken, profiteren ook van priority boarding, wat betekent dat ze als een van de eerste passagiers aan boord mogen. Dat garandeert dat de bagage snel en worden opgeborgen.

De nieuwe regels moeten ook leiden tot minder files in de gangpaden, waardoor het in- en uitstappen sneller verloopt.
Uit onderzoek blijkt dat handbagage nog steeds een van de belangrijkste oorzaken van vertragingen is, bijvoorbeeld wanneer trolleys na het instappen in het ruim moeten worden geladen vanwege overvolle bagagebakken, zegt Eurowings.

De tarieven voor SMART en BIZclass blijven ongewijzigd. De wijzigingen hebben geen invloed op bestaande boekingen.

Eurowings heeft een groot netwerk vanaf Düsseldorf Airport, de belangrijkste luchthaven van de maatschappij voor de Nederlandse markt. (Foto Eurowings).

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

'Duurzaamheidsbesef groeit onder zakenreizigers'

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

B&W hoofdtelefoon in Royal Burgundy

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...