De start van de Eurostar-route tussen Amsterdam en London is aanstaande! Midden december moeten er twee dagelijkse hogesnelheidslijnen rijden tussen de twee hoofdsteden. Er komt op Amsterdam CS een speciale Eurostar-Terminal, met security, bij Perron 15.  Met de komst en de een reistijd van vier uur en 19 minuten zal de trein een geduchte concurrent zijn de vliegverbinding Amsterdam-London, een van de drukste routes ter wereld.

De trein moet stoppen te Schiphol, rotterdam en brussel om vervolgens in het hart van Londen te stoppen. Er zal worden gereden met een nieuwe E-320 trein die vandaag is gepresenteerd op de al bestaande route Brussel-London.

De komst van de nieuwe treinen op het traject tussen Brussel en Londen maakt deel uit van een investeringsprogramma van Eurostar in zijn treinen, stations en diensten t.w.v. 1 miljard Britse pond. Er werden 17 nieuwe e320-treinen aangekocht en de originele treinen worden tot in de kern vernieuwd.

Marjon Kaper, managing director NS International: “De voorbereidingen voor de directe verbinding tussen Amsterdam en Londen in een samenwerking van Eurostar en NS lopen goed. Met alle partners werken we hier hard aan. Voor NS en alle partners is vandaag dan ook een bijzondere dag, omdat met het rijden van de nieuwe trein van Londen naar Brussel de ’Amsterdam Route‘ letterlijk dichterbij komt. We zien enorm veel belangstelling en potentieel voor deze snelle verbinding tussen deze topbestemmingen: Londen voor bezoekers vanuit Nederland en Amsterdam en Rotterdam als nieuwe hotspots voor de Britse reiziger”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.