Etihad Airways biedt passagiers die vanaf of via Abu Dhabi naar Amsterdam reizen een gratis coronasneltest aan.

De maatschappij speelt hiermee in op de verscherpte maatregelen van de Nederlandse overheid, die sinds kort naast een PCR-test ook een sneltest binnen vier uur voor vertrek naar Amsterdam verplicht stelt.

Etihad Airways is al maanden lang een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die een verplichte PCR test met negatieve uitkomst voor iedere vlucht vraagt, zegt de maatschappij. ‘Dat gebeurt in het belang van de gezondheid van alle gasten die met ons vliegen en ook die van onze crews.’

Voor passagiers die tot 31 maart 2021 met Etihad Airways vliegen, is een Covid-19 PCR-test bij de ticketprijs inbegrepen bij alle vluchten vanuit Abu Dhabi. Dit geldt niet voor vluchten naar China, dat een eigen testbeleid heeft.
Passagiers dienen deze test, afhankelijk van hun bestemming, 48, 72 of 96 uur voor het tijdstip van vertrek te laten doen.
Ook de kosten van de sneltest worden vooralsnog betaald door Etihad Airways.

Bij een negatief resultaat kunnen passagiers aan boord van hun vlucht naar Amsterdam. Bij een onverhoopt positief resultaat is er de Etihad Covid Travel Insurance. De wereldwijde verzekering voor Covid-19 is inbegrepen in elk ticket van Etihad Airways tot 31 maart 2021.
Deze wereldwijde wellness-verzekering voor Covid-19 is een uitbreiding van de reisverzekering van de passagier terwijl deze de wereld rondreist. Als bij de passagier corona wordt vastgesteld terwijl hij op reis is, dan neemt Etihad de medische kosten en quarantainekosten voor zijn rekening. (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.