Emirates is uitgeroepen tot World Class Airline bij de APEX Official Airline Ratings™ awards. Hiermee is de luchtvaartmaatschappij een van de eersten die bekroond wordt in deze nieuwe categorie, die de hoogste is van alle APEX Passenger Choice awards. Emirates werd daarnaast door APEX opnieuw uitgeroepen tot Five Star Airline en sleepte een vierde APEX Passenger Choice Award® voor Best Entertainment in de wacht tijdens de APEX/IFSA Awards ceremonie; het grootste in-person evenement in de sector van het jaar.

Belangrijkste aandachtspunten
De nieuwe “World Class Airline” award – die in samenwerking met Yates and Partners werd ontwikkeld – is uniek omdat hij niet alleen rekening houdt met de diensten en producten van een luchtvaartmaatschappij, er wordt ook gekeken naar de inspanningen op het vlak van gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Dit is een weerspiegeling van de verwachtingen van de passagiers van vandaag. Ook zijn dit de belangrijkste aandachtspunten voor de luchtvaartsector op dit moment. Zoals alle APEX-awards is de onderscheiding “World Class Airline” gebaseerd op onafhankelijk geverifieerde en gecontroleerde beoordelingen van meer dan een miljoen luchtreizigers.

Erkenning voor het wereldwijde team
Sir Tim Clark, President Emirates Airline vertelt: “Dit is een eer die mij nauw aan het hart ligt. Het is namelijk een eerbetoon aan het geweldige werk van ons wereldwijde team bij Emirates. De erkenning van APEX World Class is te danken aan het onvermoeibare werk en de inspanningen van de werknemers van Emirates op het gebied van veilige reizen, duurzaamheidsinitiatieven en het leveren van de hoogste normen van dienstverlening. Ik ben ervan overtuigd dat de World Class paragon een zeer belangrijke rol gaat spelen in onze sector en dat deze zal bijdragen aan een focus op duurzaamheid voor de verbetering van onze wereld. Namens iedereen bij Emirates zijn we er trots op dat we een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld zijn die tot APEX World Class zijn benoemd.”

Voortdurende verbeteringen
Joe Leader, Chief Executive Officer van APEX legt uit: “De voortdurende verbeteringen in de passagierservaring van Emirates komt tot uiting in al hun inspanningen. De uitzonderlijke service, het toonaangevende IFEC, de ongerepte veiligheidspraktijken op het gebied van gezondheid en de nieuwe brandstofefficiënte vliegtuigorders onderstrepen de waarden die we hoog in het vaandel hebben bij Emirates als APEX World Class luchtvaartmaatschappij.”

Brandstofefficiënte toestellen
Het gebruik van moderne en brandstofefficiënte vliegtuigen heeft altijd centraal gestaan in het bedrijfsmodel van Emirates. Verder is het de voortdurende, multi-miljarden dollar inzet van de luchtvaartmaatschappij voor het comfort van de passagiers, en het verminderen van haar impact op het milieu. Emirates heeft ook al lang een uitgebreid brandstofefficiëntie programma dat manieren onderzoekt en implementeert om het brandstofverbruik en emissies te verminderen, waar dat operationeel haalbaar is.

Op de recente Dubai Airshow tekende de luchtvaartmaatschappij een overeenkomst met GE Aviation voor de ontwikkeling van een programma waarbij een Emirates Boeing 777-300ER, aangedreven door GE90 motoren, een testvlucht zal uitvoeren met 100% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Emirates is ook een trots lid van de Clean Skies for Tomorrow-coalitie, opgericht door het World Economic Forum.

Over de APEX Official Airline Ratings™
De APEX Official Airline Ratings™ is het eerste ratingprogramma ter wereld dat luchtvaartmaatschappijen een score toekent die volledig gebaseerd is op gecertificeerde beoordelingen van passagiers. Als onderdeel van dit programma worden luchtvaartmaatschappijen onderverdeeld in vier categorieën; Global Airlines; Major Airlines; Regional Airlines en Low Cost Carriers. In samenwerking met TripIt® van Concur®, ‘s werelds hoogst gewaardeerde reisorganisatie app, is de eerste award categorie in de industrie gebaseerd op neutrale, derde partij feedback van passagiers. Meer dan een miljoen vluchten van bijna 600 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd zijn beoordeeld door passagiers en onafhankelijk gecertificeerd door een professioneel extern auditbureau.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.