Emirates Boeing 777

Emirates SkyCargo heeft bijna 500.000 COVID-19 testkits naar Sao Paulo in Brazilië vervoerd. De luchtvrachtvervoerder vloog van Guangzhou via Dubai naar Sao Paulo. In dezelfde week vervoerde Emirates ook twee speciale charters uit van Hong Kong naar Sydney met bijna 200.000 medische voorraden, waaronder handdesinfectiemiddelen en beschermende gezichtsmaskers. Ook werden op een andere vlucht farmaceutische voorraden naar Karachi vervoerd. In deze tijden van crisis zet Emirates SkyCargo haar volledige capaciteit in om wereldwijde goederenverkeer te ondersteunen.

100 ton medisch materiaal
Als onderdeel van een speciale charteroperatie vervoerde een Emirates Boeing 777-vrachtvliegtuig bijna 100 ton medisch materiaal inclusief ziekenhuisapparatuur naar Milaan en werd meer dan 55 ton temperatuurgevoelige geneesmiddelen vanuit Mumbai naar New York overgevlogen. Tussen maart en april zal de luchtvaartmaatschappij ook negen vrachtvluchten naar Boedapest uitvoeren als onderdeel van een charter om benodigdheden zoals gezichtsmaskers en veiligheidsmateriaal naar Hongarije te vervoeren.

Ondersteunen van wereldwijde economieën
Opererend in een snel veranderende mondiale omgeving, heeft Emirates SkyCargo haar activiteiten en netwerk moeten aanpassen en herzien. Zo kan de luchtvrachtvervoerder transport van essentiële grondstoffen blijfven faciliteren, maar ook economieën en bedrijven ondersteunen in het behoud van continuïteit door wereldwijde toeleveringsketens draaiend te houden.

‘In deze roerige tijden blijven we ons meer dan ooit inzetten op het gebied van het wereldwijd vervoeren van essentiële goederen zoals voedsel en medicijnen. Evenals het invliegen van veiligheidsmateriaal, machines en andere componenten die van vitaal belang zijn voor bedrijfscontinuïteit in bepaalde industrieën,’ aldus Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo. ‘Als een behendige, klantgerichte onderneming hebben we binnen zeer korte tijd een nieuw netwerk en planning voor onze vrachtoperaties kunnen opbouwen, waarbij we ook gebruik hebben gemaakt van de capaciteit van het benedendek op onze widebody Boeing 777-passagiersvliegtuigen, die de vrachtcapaciteit aanvullen. Daarnaast hebben we, om de activiteiten in dit nieuwe scenario te consolideren en de kosten te verlagen, ook al onze vrachtafhandelingsactiviteiten tijdelijk verplaatst naar Dubai International Airport (DXB). Dit alles zorgt ervoor dat we sneller reageren op verzoeken van onze klanten uit alle delen van de wereld’, voegt Sultan toe.

Vrachtvluchten met gebruik van passagiersvliegtuigen
Emirates SkyCargo heeft een nieuw vluchtschema aangekondigd voor haar wereldwijde vrachtoperaties, waaronder ook vrachtvluchten die worden uitgevoerd met de Boeing 777-passagiersvliegtuigen. Deze vluchten bieden ongeveer 40 ton laadvermogen per onderdek per vlucht en vormen een aanvulling op de vrachtcapaciteit die wordt aangeboden op de totale Emirates vloot aan vrachtvliegtuigen.

Deze vrachtvluchten vervoeren cargo naar meer dan 30 bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Europa en Australië, waarbij de meeste bestemmingen worden aangedaan met meerdere wekelijkse en dagelijkse vluchten. Voor de schema’s van vrachtvluchten uitgevoerd door passagiersvliegtuigen, is rekening gehouden met een optimale interconnectiviteit met de geplande vrachtoperaties van Emirates. Naast geplande vluchten zal Emirates SkyCargo ook chartervluchten en ad-hoc operaties uitvoeren op basis van de marktvraag.

Emirates SkyCargo verzorgt dagelijkse vrachtvluchten vanaf Amsterdam Schiphol Airport en Maastricht Aachen Airport van en naar Dubai. Meer informatie over de geplande vluchten van Emirates SkyCargo is te vinden op de website van de luchtvrachtmaatschappij.

Consolidatie van vrachtoperaties op Dubai International Airport
Met ingang van 1 april 2020 zal Emirates SkyCargo al haar vrachtafhandelingsactiviteiten op Dubai International Airport consolideren en de activiteiten op Emirates SkyCentral DWC, de terminal die momenteel de vracht van Emirates afhandelt, tijdelijk opschorten. De overstap zal de luchtvrachtmaatschappij helpen vrachtoperaties te stroomlijnen tussen bestaande vrachtvluchten en de nieuwe speciale vrachtvluchten die worden uitgevoerd door passagiersvliegtuigen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.