Emirates serveert wereldtop-wijn in First

Emirates heeft de Emirates Vintage Collection gelanceerd – een selectie van de beste wijnen die tot 15 jaar lang bewaard zijn in Emirates’ eigen kelder in Bourgogne. De selectie van dit jaar bestaat uit de Cheval Blanc 2004, Château Haut Brion 2004, Château Mouton Rothschild 2001 en Château Margaux 2004. Deze bijzondere  wijnen worden geserveerd in First Class op geselecteerde routes voor een gelimiteerde periode. De wijnen zijn namelijk zo exclusief dat deze beperkt beschikbaar zijn.

Sinds 2006 koopt Emirates wijnen in voor langdurige opslag, waarvan velen zijn gekocht ‘en primeur’, toen ze nog op vat lagen. De Vintage Collection van Emirates bestaat uit de meest prestigieuze wijnen, een zeldzame selectie die bijna nergens anders te vinden is. De luchtvaartmaatschappij is erin geslaagd om grote partijen op te kopen door slim gebruik te maken van haar opgebouwde relaties met bijzondere wijnhuizen wereldwijd. Op deze manier werden er in de afgelopen 12 jaar de meest exclusieve wijnen geselecteerd en opgeslagen in de eigen kelder in Bourgogne, speciaal bestemd voor Emirates passagiers.

780 miljoen dollar aan wijn
De vier wijnen zullen het hele jaar door geserveerd worden op verschillende routes in Europa, Amerika, Azië en Australië. De selectie getuigt van de voortdurende investering van Emirates in Bordeauxwijnen – een hoofdbestanddeel van haar wijnkaart. Alleen al afgelopen jaar gaf de luchtvaartmaatschappij in Frankrijk voor 56 miljoen dollar uit aan wijn en champagne. Sinds 2006 heeft de luchtvaartmaatschappij in totaal 780 miljoen dollar in wijn van over de hele wereld geïnvesteerd om haar passagiers een ongeëvenaarde culinaire ervaring te geven aan boord. Vandaag de dag heeft het bedrijf een aanbod van wereldklasse met meer dan 80 heerlijke wijnen en champagnes die dagelijks op haar vluchten geserveerd worden.

Het proces
De Nederlandse Joost Heymeijer, Senior Vice President of Inflight Catering bij Emirates, legt uit: “We hebben direct contact met de wijnboeren gehad, selecteerden zelf de jaargangen en sloegen de wijnen bijna 15 jaar op in Bourgogne voordat we bepaalden dat ze klaar waren om te worden geserveerd. Het heeft veel geduld, investeringen en langetermijnplanning gekost. Het is altijd ons doel geweest om onze klanten te verrassen en te verwennen en dat is gelukt. Met deze selectie staat First Class passagiers iets heel moois te wachten.”

Hij voegde daaraan toe: “Er is alles aan gedaan om de wijnen uit de Emirates Vintage Collection op de best mogelijke manier te presenteren. We hebben tijd besteed aan het trainen van onze cabin crew, het herontwerp van onze wijnglazen en het maken van menu’s die perfect passen bij de wijnen. Zodat het niet anders is dan bij de beste restaurants ter wereld.”

Masterclass op 12 kilometer hoogte
De Emirates Vintage Collection werd begin mei gepresenteerd aan boord van een speciale vlucht naar Parijs met de Château Cheval Blanc 2004. Arnaud de Laforcade, commercieel directeur van het landgoed, gaf passagiers als verrassing een masterclass op meer dan 12 kilometer hoogte in de iconische Emirates A380 Onboard Lounge. De speciale proeverij gaf passagiers de kans om de Château Cheval Blanc 2004 en 2006 te proeven.

Gerechten met bijpassende wijn
Er zijn ook speciale gerechten ontwikkeld die gekoppeld worden aan een wijn uit de Emirates Vintage Collection. Het culinaire team van de luchtvaartmaatschappij werkte samen met haar interne sommeliers om gerechten te ontwikkelen die optimaal bij de wijnen passen, om zo een heerlijke dinerervaring aan boord te creëren.

Om in te spelen op haar regionaal geïnspireerde menu’s, heeft Emirates voor elke route en wijn een uniek gerecht gekozen. Op vluchten van en naar Dublin wordt bijvoorbeeld de Château Cheval Blanc 2004 gecombineerd met een Ierse met gras gevoede rundfilet met een aardappelgratin, geroomde prei, spinazie, worteltjes en een sjalotjus. Op vluchten naar Genève wordt dezelfde wijn gecombineerd met gebraden hertenvlees geserveerd met een tijmjus, geblancheerde koolraap, worteltjes en broccolini.

In de komende jaren worden meer wijnen aan de Emirates Vintage Collection toegevoegd zodra deze de perfecte rijpheid hebben bereikt. Momenteel liggen er 4,7 miljoen flessen wijn in de Emirates kelder – waarvan sommige pas in 2027 geserveerd worden.

Beste airline volgens de Consumentenbond
De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar de klanttevredenheid over airlines die opereren vanaf Nederlandse bodem. Mede dankzij de uitstekende F&B-ervaring aan boord komt Emirates als beste uit de bus. Van alle maatschappijen die vanaf Schiphol opereren krijgt Emirates het hoogste gemiddeld rapportcijfer: een 9,2. In de juni-editie van de Consumentengids publiceert de bond het onderzoek met de naam ‘Vliegen voor een habbekrats. Maar hoe tevreden zijn we nog?’.

Een geënquêteerde zei over Emirates: “De verzorging aan boord was uitstekend, de vliegtuigen comfortabel, het personeel vriendelijke en servicegericht.” Het rapportcijfer werd berekend aan de hand van de gemiddelde klanttevredenheid over het comfort van de stoelen, de kwaliteit van het eten/drinken en de prijs-kwaliteitverhouding.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Lore Group sluit zich aan bij Global Hotel Alliance

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities

Breitling doet inspiratie op in de Schotse hooglanden

Galtür organiseert hét langlaufevenement van het jaar ‘Galtür Nordic Volumes’

Bucketlistreis in 2026: zonsverduistering op Groenland

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst