Emirates plaatst opnieuw grote order bij Boeing

Emirates heeft een zeer aanzienlijke order geplaatst voor 95 extra widebody-vliegtuigen, waardoor het totale orderboek op 295 vliegtuigen komt.

Emirates is al ’s werelds grootste exploitant van widebody-passagiersvliegtuigen en heeft zich gecommitteerd aan extra Boeing 777-9’s, 777-8’s en 787’s, ter waarde van 52 miljard dollar, om haar groeiplannen kracht bij te zetten, een moderne, efficiënte vloot te onderhouden en de beste vliegervaring voor haar klanten.

In aanwezigheid van ZH Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, kroonprins van Dubai en voorzitter van de Uitvoerende Raad van Dubai, ZH Sheikh Maktoum bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-premier en minister van Financiën van de VAE, en vice-heerser van Dubai en ZH Sheikh Mansour bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, voorzitter van de Dubai Sports Council; de orders zijn ondertekend door ZH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive, Emirates Airlines and Group; met Stan Deal, president en CEO van Boeing Commercial Airplanes; en Larry Culp, voorzitter en CEO van GE, en CEO van GE Aerospace.

ZH Sheikh Ahmed zei: “Vanaf dag 1 is het bedrijfsmodel van Emirates geweest om moderne en efficiënte widebody-vliegtuigen te exploiteren die grote aantallen reizigers comfortabel en veilig over lange afstanden naar en via Dubai kunnen vervoeren. De huidige vliegtuigorders weerspiegelen die strategie.

“Deze extra vliegtuigen zullen Emirates in staat stellen nog meer steden met elkaar te verbinden, ter ondersteuning van de economische agenda D33 van Dubai, opgesteld door ZH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, om de komende tien jaar 400 steden toe te voegen aan de buitenlandse handelskaart van Dubai. We verwachten dat de Emirates-vloot begin 2030 ongeveer 350 man sterk zal zijn en Dubai met nog meer steden over de hele wereld zal verbinden.”

Boeing-bestelling van Emirates

Emirates, nu al ’s werelds grootste exploitant van Boeing 777-vliegtuigen, heeft definitieve orders getekend voor 55 extra 777-9’s en 35 777-8’s. Dit brengt het orderboek voor de 777-X van de luchtvaartmaatschappij op een totaal van 205 eenheden.

Emirates bevestigde ook een bestelling van 202 GE9X-motoren om het vandaag bestelde extra 777X-vliegtuig aan te drijven, waardoor de totale bestelling voor GE9X-motoren op 460 eenheden komt.

Van de eerdere bestelling van 115 eenheden zal de eerste 777-9 naar verwachting in 2025 aan de vloot van Emirates worden toegevoegd. De extra bestellingen van vandaag betekenen dat Emirates tot 2035 nieuwe 777-9’s aan haar vloot zal toevoegen.

Met deze laatste bestelling zal Emirates ook een van de lanceringsklanten zijn van de 777-8 passagiersvariant, waarvan de eerste leveringen in 2030 worden verwacht.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring