Emirates onthult initiatief om plastic te reduceren

Emirates presenteert deze maand een nieuw circulair recycling initiatief, waarbij miljoenen items zoals plastic dienbladen, kommetjes en bakjes die aan boord gebruikt worden, lokaal gerecycled worden en zo opnieuw gebruikt kunnen worden voor Emirates maaltijdserviceproducten.

Emirates grijpt Wereldmilieudag op 5 juni en het bijbehorende thema #BeatPlasticPolution aan om dit initiatief te lanceren.

Verantwoord consumptiegedrag
Geheel in lijn met Emirates inzet voor verantwoord consumptiegedrag, zorgt dit nieuwe initiatief voor een transitie naar een circulaire economie waarbij items, daar waar mogelijk, minder gebruikt worden, hergebruikt en gerecycled worden. Miljoenen gebruikte items van de maaltijdservice van de Economy- en Premium Economy cabines zullen na een vlucht verzameld en nagekeken worden op beschadigingen. Vervolgens worden ze naar een faciliteit in Dubai gebracht waar ze vermalen worden en gebruikt worden om nieuwe borden, kommen en dienbladen van te maken. Uiteindelijk worden ze naar Emirates Flight Catering gestuurd zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden om duizenden maaltijden aan boord mee te serveren.

Door een partnerschap te sluiten met het van oorsprong Nederlandse bedrijf deSter FZE UAE, dat gespecialiseerd is in serviceware concepten in de luchtvaartsector en expert is op het gebied van circulaire fabricage, zal Emirates plastic hergebruiken dat al aan het einde van zijn levensduur is gekomen en afgeschreven zou worden. De nieuwe dienbladen, kommetjes en borden zullen minstens 25% gerecycled materiaal bevatten en een nieuw leven krijgen aan boord. Het percentage hiervan zal naarmate de tijd vordert alleen maar toenemen.

Het team van deSter is lid van het CE100 netwerk. Dit netwerk omvat bedrijven van over de hele wereld die leiders zijn op het gebied van circulaire economie. Daarbij hebben ze ook de ‘Gold Sustainability’ rating ontvangen van Ecovadis – een wereldwijd erkende certificering voor duurzame initiatieven.

Minder afvalproductie
Emirates heeft de belofte afgelegd om minder plastic afval te produceren en heeft al verschillende initiatieven geïmplementeerd naast dit nieuwe circulaire recycling plan:

  • Emirates heeft meer dan 150 miljoen plastic items die normaal gesproken eenmalig gebruikt worden, vervangen door papieren en houten alternatieven. Denk hierbij aan rietjes, roerstaafjes en tasjes die aan boord gebruikt worden.
  • Economy and Premium Economy passagiers kunnen gebruikmaken van zeer comfortabele dekens die gemaakt worden van 28 gerecyclede plastic flessen. In een jaar zorgt dit ervoor dat 88 miljoen plastic flessen niet op de vuilnishoop terechtkomen.
  • Het assortiment van Emirates aan speelgoedtasjes, baby-benodigdheden en knuffels wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen en de productie hiervan heeft ervoor gezorgd dat 8 miljoen plastic flessen hergebruikt werden.
  • De hygiënedeksels op bakjes van Emirates maaltijden en bekers worden gemaakt van 80% gerecycled plastic (rPET).
  • De amenity kits in Economy and Premium Economy van Emirates zijn gemaakt van alternatieve materialen zoals kraftpapier, rijstpapier en gerecycled plastic om zo het gebruik van plastic te verlagen.
  • De Cabin Crew van Emirates scheidt glas en plastic aan boord dat in Dubai gerecycled wordt en zo zorgde voor 500.000 kilo minder plastic en glas op de vuilnisbelt in 2022.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon